Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Alertă mondială: Virusul mortal Ebola s-ar putea întinde pe toată planeta! | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » (Inter)Național » Alertă mondială: Virusul mortal Ebola s-ar putea întinde pe toată planeta!
Alertă mondială: Virusul mortal Ebola s-ar putea întinde pe toată planeta!

Alertă mondială: Virusul mortal Ebola s-ar putea întinde pe toată planeta!

Virusul mortal Ebola s-ar putea întinde pe toată planeta. SUA, China şi ţările europene pregătindu-se pentru o eventuală extindere a epidemiei, care a făcut deja 670 de victime în Africa.

Până în prezent nu există indicii potrivit cărora virusul s-ar fi transmis în afara Africii. Virusul Ebola nu are leac şi este mortală în majoritatea cazurilor. Actuala epidemie cu virusul Ebola este cea mai amplă de până acum. În Guineea, Liberia şi Sierra Leone s-au înregistrat peste 1.200 de cazuri din care 672 mortale.

Occidentul a intrat în alertă, după ce un medic şi o misionară din SUA au fost infectaţi în timp ce lucrau ca voluntari într-un spital din Liberia. De asemenea, în Sierra Leone, chiar coordonatorul luptei împotriva epidemiei a fost răpus de virusul mortal.

Organizaţiile umanitare au început să-şi evacueze membrii din cele trei ţări afectate, pentru a nu le pune vieţile în pericol. Experţii medicali au precizat că se tem că epidemia nu se va limita la Africa, ci se va extinde pe toată planeta. În Marea Britanie şi la Hong Kong s-au semnalat până în prezent două cazuri suspecte, dar, pentru ambele, testele au fost negative.

Virusul Ebola se transmite doar prin contactul direct cu sângele sau fluidele persoanelor infectate. Ministerul Sănătăţii din România a informat spitalele de urgenţă şi poliţia de frontieră cu privire la simptomele febrei hemoragice. (Prompt Media)

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.