Al doilea caz de atac al ursului asupra omului din acest an | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 2 decembrie 2023
Home » Societate » Al doilea caz de atac al ursului asupra omului din acest an
Al doilea caz de atac al ursului asupra omului din acest an

Al doilea caz de atac al ursului asupra omului din acest an

Un bărbat de 28 de ani a ajuns în spital, având o plagă muşcată de 20 de centimetri

Un tânăr de 28 de ani din Harghita a fost victima unui urs, acesta fiind atacat de animal în timp ce tăia lemne din pădure şi numai prin intervenţia celorlalţi oameni cu care se afla s-a evitat o tragedie.

Incidentul a avut loc luni după-amiază în pădurea Hivac din apropierea localităţii Tomeşti. Tânărul, împreună cu familia, deţine un gater şi plecase în zona respectivă împreună cu mai mulţi muncitori să taie lemne. Numai că, spunea Both József, şeful Biroului deşeuri şi arii protejate din cadrul APM Harghita, „probabil că s-au apropiat cu căruţele prea mult de bârlogul ursului şi acesta a ieşit şi l-a atacat”.

Acesta mai spunea că pădurarul din zonă povestea că tânărul a fost muşcat de urs de picior, oamenii de abia reuşind să-l scape din colţii animalului. După ce l-au scăpat de urs, oamenii l-au târât pe tânăr până la pârâul din apropiere, iar de acolo l-au dus cu o maşină la punctul de ambulanţă din Sândominic, în final fiind dus la Unitatea primiri urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc.

La rândul său, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, dr. Péter Szilárd, spunea că norocul bărbatului a fost că nu era singur în pădure. Pentru că ursul nu voia să-i dea drumul bărbatului, ca să-l scape din gura animalului, lucrătorii care se aflau în zonă au folosit topoare, bâte şi tot ce au găsit prin jur.

Plaga de aproximativ 20 de centimetri a fost curăţată şi tratată de medicii de la urgenţă, după care victima a fost internată la Secţia boli infecţioase a Spitalului Judeţean din Miercurea-Ciuc, starea acestuia fiind acum stabilă.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.