Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ajutor din partea Primăriei Miercurea-Ciuc pentru comunitatea din Beregovo | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 27 februarie 2024
Home » (Inter)Național » Ajutor din partea Primăriei Miercurea-Ciuc pentru comunitatea din Beregovo
Ajutor din partea Primăriei Miercurea-Ciuc pentru comunitatea din Beregovo

Ajutor din partea Primăriei Miercurea-Ciuc pentru comunitatea din Beregovo

  • Korodi Attila precizează că deocamdată echipamentele nu vor fi trimise pentru că nu există garanția ca ele să ajungă la destinație

Primarul Korodi Attila a declarat că municipalitatea Miercurea-Ciuc a lansat un apel către Berehove ( în limba română – Bereg, în limba maghiară – Beregszász) pentru a vedea cum poate ajuta comunitatea de acolo. A fost primită o listă și s-a decis să se ajute cu echipamente care pot fi folosite în momentul în care o parte din infrastructura orășenească (alimentarea cu apă, cu energie electrică a clădirilor importante) se blochează.

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc a mai precizat că, în acest sens, a început coordonarea între companiile publice și că a făcut și un apel către antreprenorii din oraș.

Însă, la solicitarea celor din Berehove, aceste echipamente încă nu vor fi trimise. Și asta deoarece, spuneau reprezentanții orașului din țara vecină, în acest moment ajutorul nu poate fi oferit direct și există posibilitatea ca bunurile trimise să ajungă oriunde în altă parte în Ucraina, numai în Berehove nu.

„Așa că suntem în faza în care strângem echipamentele pe care le-am putea duce, dar momentul în care o vom face va fi unul precizat de către comunitatea din Berehove”, spunea edilul municipiului Miercurea-Ciuc. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.