Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Agoniseala de-o viață a unei bătrânici de 95 de ani a ars, aseară, într-un incendiu | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 20 mai 2024
Home » Societate » Agoniseala de-o viață a unei bătrânici de 95 de ani a ars, aseară, într-un incendiu
Agoniseala de-o viață a unei bătrânici de 95 de ani a ars, aseară, într-un incendiu

Agoniseala de-o viață a unei bătrânici de 95 de ani a ars, aseară, într-un incendiu

Joi seara, la ora 19:09, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a fost anunţat, printr-un apel pe numărul unic de urgență 112, despre izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit din localitatea Sărmaș, Pârâul Filpii. La faţa locului s-au deplasat două echipaje (8 subofiţeri) din cadrul Gărzii de intervenție nr. 2 Toplița, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. La sosirea echipajelor de intervenţie, ardea casa de locuit, cu pericol de propagare la pădurea învecinată. Proprietara casei – V.E.I., în vârstă de 95 de ani, a reușit să iasă la timp din casa cuprinsă de flăcări, fiind preluată de echipajul SMURD și transportată la Spitalul Municipal Toplița. S-au luat măsuri pentru localizarea și stingerea incendiului, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Sărmaș (5 pompieri civili cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă) și 7 cetățeni, acesta fiind lichidat la ora 20:25. În urma incendiului, a ars casa de locuit, pe o suprafață de aproximativ 30 mp, în proporție de 70%, precum și bunurile din interiorul acesteia.

Cauza probabilă a incendiului a fost jarul/scânteile din coșul de fum deteriorat, care au dus la aprinderea lemnului din apropiere.

S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 30.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 10.000 lei.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.