Aglomeraţie la Serviciul de Permise şi Înmatriculări | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Societate » Aglomeraţie la Serviciul de Permise şi Înmatriculări
Aglomeraţie la Serviciul de Permise şi Înmatriculări

Aglomeraţie la Serviciul de Permise şi Înmatriculări

Numărul înmatriculărilor s-a dublat după eliminarea timbrului de mediu

Sute de persoane s-au prezentat, în ultimele zile, la ghişeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatricularea Vehiculelor Harghita, fie pentru înmatricularea vehiculelor, după eliminarea timbrului de mediu, fie pentru preschimbarea permiselor.

Şeful de cabinet al prefectului Harghitei, Adrian Pănescu, a declarat pentru Agerpres că în judeţ este o situaţie „mai specială”, întrucât în 2007 s-a trecut la permisul de conducere de tip european şi, într-un interval de trei luni, aproape 10.000 de harghiteni şi-au preschimbat permisele, iar acum acestea trebuie reînnoite. Drept urmare, numărul celor care vin la ghişee pentru a-şi preschimba acest document este de aproximativ 130 în fiecare zi.

În plus, după eliminarea plăţii timbrului de mediu, începând cu 1 februarie, un număr mare de persoane se adresează Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatricularea Vehiculelor Harghita, în vederea înmatriculării autovehiculelor, atât noi, cât şi la mâna a doua.

Adrian Pănescu a mai precizat că se înmatriculează şi „multe autovehicule care, în urma transferului de proprietate, nu au fost înmatriculate pentru a nu se plăti acel timbru de mediu”.

Potrivit sursei citate, de la 1 februarie, numărul înmatriculărilor a ajuns de la 80-90, la aproape 200, zilnic. Oamenii vin de seara, fac liste de aşteptare, unii dorm în maşini, pentru ca a doua zi să obţină bonuri de ordine care să le permită să îşi rezolve problemele într-un timp cât mai scurt. (Gina Ştefan)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.