Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Acuzaţi de incompatibilitate | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 15 aprilie 2024
Home » Societate » Acuzaţi de incompatibilitate
Acuzaţi de incompatibilitate

Acuzaţi de incompatibilitate

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) o acuză pe medicul harghitean Prohaszka-Rad Viorica că s-ar fi aflat în incompatibilitate în perioada 14 aprilie 2006 – 15 decembrie 2014. Potrivit unui comunicat remis, miercuri, de ANI, dr. Prohaszka-Rad Viorica a deţinut simultan funcţiile de şef al Secţiei Oftalmologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc şi administrator al SC OCULUS SRL (având ca obiect de activitate „activităţi de asistenţă medicală”), motiv pentru care s-a constatat starea de incompatibilitate.

Conform ANI,  medicul harghitean a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare şi drepturile de care beneficiază, iar dr. Prohaszka-Rad Viorica a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

O altă situaţie de incompatibilitate a fost constatată de ANI în cazul fostului consilier local din cadrul Consiliului local al comunei Lăzarea, Vakaria Ernő. „În perioada exercitării mandatului de consilier local, SC Prim Laz Com SRL, societate comercială la care Vakaria Ernő deţinea calitatea de asociat, a încheiat un număr de 25 de contracte de prestări servicii cu Primăria comunei Lăzarea şi două contracte de prestări servicii cu Şcoala Generală Bethlen Gábor Lăzarea, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, potrivit ANI.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.