Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Accidentat grav de un tir răsturnat în curtea casei sale | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Societate » Accidentat grav de un tir răsturnat în curtea casei sale
Accidentat grav de un tir răsturnat în curtea casei sale

Accidentat grav de un tir răsturnat în curtea casei sale

Evenimentul rutier s-a petrecut astăzi după-amiază pe DN 15, în zona localității Capu Corbului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip, un conducător auto în vârstă de 61 de ani din Piatra Neamț, în timp ce conducea un  tir pe raza localității amintite, a efectuat o manevră neregulamentară de depășire a unui alt ansamblu de vehicule, format din autoutilitară și remorcă. Cum din sens opus venea regulamentar un autoturism, șoferul din Piatra Neamț a forțat reintrarea pe bandă, acroșând ansamblul de vehicule pe care îl depășise și pe care l-a împins în afara părții carosabile. Vehiculul de mare tonaj a intrat în balans și s-a răsturnat în curtea unui imobil din Capu Corbului.

În momentul producerii accidentului, la poarta casei menționate se afla proprietarul acesteia, care a fost surprins și accidentat grav de camionul cu remorcă. Victima, în vârstă de 45 de ani, a fost transportată cu o ambulanță la Spitalul Municipal Toplița, unde medicii au stabilit că bărbatul, care a suferit un traumatism cranio-cerebral acut închis și alte plăgi, era în comă de gradul 2.

Polițiștii au deschis dosar penal pe numele conducătorului auto vinovat de producerea accidentului, pentru comiterea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”, acesta riscând o pedeapsă care, potrivit Codului Penal, poate ajunge până la 3 ani de închisoare. Soluția legală urmează să fie dată prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Toplița. (D.M.)

 

 

 

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.