Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Accident rutier soldat cu rănirea a 5 persoane, în apropiere de Odorheiu Secuiesc | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 22 mai 2024
Home » Societate » Accident rutier soldat cu rănirea a 5 persoane, în apropiere de Odorheiu Secuiesc
Accident rutier soldat cu rănirea a 5 persoane, în apropiere de Odorheiu Secuiesc

Accident rutier soldat cu rănirea a 5 persoane, în apropiere de Odorheiu Secuiesc

Cauza accidentului se pare că a fost lipsa de experiență a unui șofer de 18 ani și viteza excesivă, în condiţii meteo nefavorabile

Un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme și în care cinci persoane au fost rănite a avut loc ieri, pe DN 13A, în apropiere de municipiul Odorheiu-Secuiesc, zona Szejke.

Accidentul a fost anunțat la dispeceratul integrat ISU – SAJ la ora 11:00. Potrivit Biroului de presă din cadrul ISU „Oltul” Harghita, la faţa locului s-au deplasat două echipaje (un ofițer și 8 subofiţeri) din cadrul Detașamentului de pompieri Odorheiu Secuiesc, cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD. La sosirea echipajelor, au fost identificate patru victime (3 adulți și un copil), neimpunându-se descarcerarea. Dintre acestea, doi adulți și un copil se aflau într-unul dintre autoturisme, înmatriculat în Ungaria, iar celălalt era pasager în cel de-al doilea autoturism implicat în accident. S-a acordat primul ajutor persoanelor rănite, acestea fiind preluate și transportate la Spitalul municipal Odorheiu Secuiesc, pentru investigații medicale de specialitate. Astfel, echipajul SMURD a preluat doi pasageri – un băiețel de 5 ani – K.A., cu plagă la nivelul capului, care acuza dureri la nivelul abdomenului și bazinului, și un pasager – B.I., în vârstă de 32 de ani, din Odorheiu-Secuiesc, care prezenta plagă la nivelul capului și acuza dureri la nivelul bazinului și antebrațului drept; echipajele SAJ au preluat alte două persoane: șoferul unuia dintre autoturisme, tatăl copilului, K.A., de 37 de ani, cu contuzie la torace și suspiciune fractură gleznă, și soția acestuia, K.K, de 31 de ani, cu contuzie abdominală și la coloana vertebrală. Ulterior, șoferul celuilalt autoturism implicat în accidentul rutier – L.A., de 18 ani, a fost transportat și el la Spitalul municipal, cu un autoturism proprietate personală.

Concomitent cu acordarea îngrijirilor medicale și preluarea victimelor, s-au luat măsuri de deconectare a bornelor de la acumulator și de lichidare a focarului unui incendiu izbucnit la unul dintre autoturisme, cu un stingător P6 cu praf din dotarea autospecialei. Intervenția s-a finalizat la ora 11:25.

Conform Biroului de presă din cadrul IPJ Harghita, cauza accidentului ar fi lipsa de experienţă a șoferului de 18 ani şi viteza excesivă, în condiţii meteo nefavorabile. Mai exact, șoferul de 18 ani, din municipiul Odorheiu Secuiesc, în timp ce conducea un autoturism pe DN 13/A, în apropierea localităţii sale de domiciliu dinspre comuna Lupeni, pe fondul lipsei de experienţă în conducere şi al vitezei neadaptate la condiţiile meteo şi de drum, carosabilul fiind acoperit cu apă, a derapat şi s-a rotit pe carosabil, moment în care a fost lovit în partea laterală dreapta de autoturismul condus regulamentar din sens opus de K.A. de 37 de ani, din Ungaria.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.