Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ce faci ca să renunţi la jobul de zi | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 16 aprilie 2024
Home » Economic » Ce faci ca să renunţi la jobul de zi
Ce faci ca să renunţi la jobul de zi

Ce faci ca să renunţi la jobul de zi

Auzim mereu poveşti despre oameni care muncesc de acasă sau care îşi fac singuri programul de muncă. Şi de foarte multe ori reacţionăm ca vulpea care nu ajunge la struguri şi zice că sunt acri, şi anume, spunem că aşa ceva nu există, chiar dacă ne-am dori să nu mai fim obligaţi să parcurgem distanţele până la birou zilnic şi nici să ne petrecem toată ziua în faţa unui calculator într-un birou. Dar ne complăcem în această situaţie pentru că ne este frică să riscăm puţin financiar şi folosim jobul zilnic, chiar dacă nu suntem foarte încântaţi de el, ca o protecţie împotriva sărăciei. Dacă salariul este singurul care vă motivează să staţi la locul de muncă convenţional pe care îl aveţi, puteţi accesa un împrumut de la CredPro Bulgaria pentru a avea nişte bani deoparte atunci când veţi face schimbarea spre un job neconvenţional.

Primul pas în a-şi schimba jobul de zi pe care trebuie să îl faci este să îţi asumi riscuri. Inclusiv faptul că renunţi la locul de muncă convenţional este un risc. Dar demisia nu este suficientă. Fie că vrei să devii freelancer, să investeşti pe bursă sau să îţi deschizi propria afacere, trebuie să rişti. Riscul nu se traduce în acest caz prin a face ceva nesăbuit, ci prin a lua decizii informate care nu îţi oferă aceeaşi siguranţă pe care v-o oferă un salariu lunar.

Pentru că orice fel de investiţie cere o sumă de bani pentru început, va trebui să faci anumite sacrificii şi economii. Chiar dacă îţi doreşti să dormi dimineţile şi să lucrezi de pe plajă, la început va trebui să îţi sacrifici orele de somn şi în unele cazuri confortul. Astfel, atunci când începi să investeşti primul pas nu ar trebui să fie o maşină scumpă, ci un curs în care vei aprofunda ceea ce vrei să faci. Asta nu înseamnă că nu vei investi niciodată în confortul propriu. Ci o vei amâna pentru atunci când o vei putea face fără să te gândeşti că trebuie să tai din cheltuieli pentru a-ţi atinge scopul.

Educaţia este un domeniu în care trebuie să investeşti continuu. Iar atunci când vrei să renunţi la job-ul de zi care îţi oferă oportunităţi în acest sens, vei fi nevoit să îţi cauţi singur şi cursurile dar şi motivaţia de a le urma. Avantajul este că ai libertatea de a-ţi alege domeniul în care să aduni mai multe cunoştinţe. Şi le vei putea aplica în viaţa reală pentru a te susţine.

Nimeni nu spune că după ce renunţi la locul de muncă stabil îţi va fi uşor. Însă cu puţin efort vei investi în tine şi nu într-o companie. De asemenea, în timp îţi vei construi o viaţă confortabilă în care să nu fii limitat de un program sau de o scară ierarhică pe care trebuie să urci încetul cu încetul. Iar dacă tu consideri că singurul lucru care te ţine legat de actualul job este salariul, cu un click aici vei rezolva această problemă sub forma unui împrumut care te va susţine până când te vei pune pe picioare.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.