A mai trecut un an… | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 27 septembrie 2023
Home » Sănătate » A mai trecut un an…
A mai trecut un an…

A mai trecut un an…

…unul care constituie un bun preludiu pentru un moment aniversar!

A XXIV-a Conferinţă Naţională a Asociaţiei Balint din România, înfiinţată pe 25 iulie 1993, la Miercuarea-Ciuc, cu 29 de membri fondatori, s-a desfăşurat în acest an în oraşul unde a luat fiinţă.

La Casa de Studii ,,Jakab Antal” din Miercurea-Ciuc, timp de 3 zile, 62 de împătimiţi ai explorării tulburărilor medicale cu sorgintea în deteriorarea relaţiilor medic-pacient, medic-medic, subordonat-şef şi alte tipuri de subordonări interumane, şi-au pus la contribuţie mintea ca să caute, printr-o gimnastică mintală de grup, acea luminiţă de la capătul tunelului, care să-i ofere aducătorului de caz eventuale căi de rezolvare ale problemei sale, de a ieşi din impasul în care s-a poticnit şi pentru care s-a încumetat să aducă problema lui în faţa colegilor din cercul magic al Balintienilor.

Participanţii au sosit din mai multe judeţe ale ţării: Braşov, Covasna, Cluj, Mureş, Neamţ, Vaslui, Bacău, Sibiu, Suceava, Maramureş, Harghita, precum şi din municipiul Bucureşti. Dar, trebuie să vă spun, ne-au mai onorat conferinţa 9 colegi de breaslă din Chişinău, membri ai Asociaţiei Balint din Republica Moldova şi 2 colegi din partea Asociaţiei Psihosomatice Balint din Ungaria.

În cadrul a două grupuri lărgite şi 10 grupuri mici au fost discutate 12 probleme arzătoare ale colegilor noştri. O bună şansă pentru ei în prevenirea secării profesionale care planează asupra capului fiecărui medic, asupra fiecărui om, care, în relaţionarea lui cu alţii, poate eşua pe bancul de nisip al falimentării acestor relaţii.

A avut loc, de asemenea, şi Adunarea generală a Asociaţiei, cu alegerea noului Birou de conducere, în care cinci persoane din vechiul Birou au fost realese prin vot secret, iar în locul celor două, retrase din motive personale, au fost alese altele două.

Sâmbătă seara, la o cină prietenească, am putut savura spectacolul prezentat de actorii teatrului din localitate: Bene Zoltán, Zsigmond Beáta Éva şi Kosztándi Zsolt, moment în care, dansând pe ritmurile muzicii servite de către DJ Bene Zoltán, ne-am „aerisit” creierele de emoţiile care ne-au încărcat în timpul muncii desfăşurate pe grupuri.

Manifestarea a fost şi un bun preludiu pentru cea de-a XXV-a conferinţă aniversară plănuită pentru luna septembrie a anului 2018.

Dr. Veress Albert,
preşedinte fondator şi trezorier al Asociaţiei Balint

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.