Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

A început simularea Evaluării Naţionale | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Învățământ » A început simularea Evaluării Naţionale
A început simularea Evaluării Naţionale

A început simularea Evaluării Naţionale

  • Peste 2.780 de elevi din clasele a VIII-a s-au înscris la simulare în Harghita. Prima probă a fost cea de Limba şi literatura română, la care au participat, luni, 2.596 de elevi din judeţ

Luni a început examenul de simulare a Evaluării Naţionale care se desfăşoară, potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Harghita în 98 de centre din judeţ.

Din totalul de 2.785 de elevi din clasa a VIII-a, s-au înscris la simularea Evaluării Naţionale 2.784.

În scopul asigurării condiţiilor de egalizare a şanselor pentru elevii cu deficienţe care participă la simulare, IŞJ a aprobat cererile unui număr de 28 de elevi, dintre care patru suferă de diabet, alţi patru sunt elevi cu cerinţe educaţionale speciale, restul prezentând perturbări ale scrisului sau în învăţarea calculului. Elevii au solicitat, după caz, mărirea timpului alocat probei cu o oră sau realizarea probei scrise prin dictarea conţinutului către un profesor de altă specialitate în săli separate.

În sălile de examen elevii au fost aşezaţi câte unul în bancă, doar elevii din aceeaşi clasă, în ordine alfabetică.

La prima probă, de Limba şi literatura română, au absentat, luni, 188 de elevi din totalul celor înscrişi. Simularea a început la ora 09:00 şi, după distribuirea subiectelor, elevii au avut două ore la dispoziţie pentru rezolvarea acestora.

Spre deosebire de anii precedenţi, la simularea Evaluării Naţionale s-a trecut anul acesta la un nou sistem de alocare a documentelor, care se tipăresc în ziua examenului. Fiecare elev a primit 10 pagini, pe care sunt tipărite subiectele şi, dedesubtul fiecăruia dintre acestea, casete pentru notarea răspunsurilor. În cazul în care spaţiul destinat răspunsului se dovedeşte insuficient, elevii pot solicita profesorului supraveghetor o foaie suplimentară.

Potrivit conducerii IŞJ, în prima zi a simulării Evaluării Naţionale nu s-au înregistrat cazuri de elevi eliminaţi.

Marţi, elevii care încheie anul acesta ciclul gimnazial susţin proba la Limba şi literatura maternă, iar miercuri pe cea de Matematică.

Elevii vor afla rezultatele simulării pentru Evaluarea Naţională în data de 16 aprilie. Rezultatele obţinute la simulare nu se contestă, nu se afişează şi nu sunt făcute publice. Acestea vor fi comunicate elevilor şi analizate la nivelul fiecărei clase prin dezbateri, în şedinţe cu părinţii şi la nivelul consiliului profesoral, „pentru adoptarea măsurilor adecvate de îmbunătăţire a performanţelor şcolare”, precizează Ministerul Educaţiei.

Notele obţinute la simulare nu se trec în catalog, însă, prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului sau a părinţilor acestuia, ele pot fi notate în catalog. (Daniela M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.