Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

A fost suspendată temporar recoltarea de sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine din Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Societate » A fost suspendată temporar recoltarea de sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine din Miercurea Ciuc
A fost suspendată temporar recoltarea de sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine din Miercurea Ciuc

A fost suspendată temporar recoltarea de sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine din Miercurea Ciuc

Pe parcursul acestei săptămâni, Centrul de Transfuzii Sanguine din Miercurea Ciuc a suspendat temporar recoltarea de sânge, deoarece nu mai există capacitate de stocare a sângelui şi a preparatelor sanguine.

„Datorită măsurilor de precauţie şi prevenire a pandemiei cu noul coronavirus, secţiile din spitale internează doar urgenţele majore. Din această cauză a scăzut mult consumul de sânge şi a preparatelor sanguine. Având în vedere că stocurile de sânge şi a preparatelor sanguine sunt la maximumul capacităţii de stocare, s-a luat decizia de a suspenda recoltarea de sânge în perioada 30 martie – 3 aprilie 2020. până la noi dispoziţii”, potrivit anunţului Centrului de Transfuzii Sanguine Harghita, postat Facebook.

Directorul Centrului, Kopacz Ildikó, a făcut apel la înţelegerea donatorilor şi a precizat că măsura este una temporară.

Totodată, au fost sistate şi recoltările mobile, din alte localităţi ale judeţului, iar deciziile ulterioare vor fi comunicate din timp donatorilor. (L.M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.