A fost inaugurat aeroportul din Braşov | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 16 iunie 2024
Home » (Inter)Național » A fost inaugurat aeroportul din Braşov
A fost inaugurat aeroportul din Braşov

A fost inaugurat aeroportul din Braşov

  • Preşedintele CJ Braşov: Este un eveniment istoric pentru România

Odată cu aterizarea primului avion, o aeronavă TAROM care a plecat din Bucureşti, astăzi a fost inaugurat Aeroportul Braşov Ghimbav.

Cu această ocazie, Adrian Ioan Veştea preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, spunea: ,,După multe decenii de aşteptare, primul avion aterizează pe aeroportul de la Braşov. Un aeroport modern, pe care noi, administraţia judeţeană, l-am construit de la zero. Este un eveniment istoric pentru judeţul nostru şi, de ce nu, pentru România, care demonstrează că se poate şi la noi şi că se poate PRIN NOI ÎNŞINE, aşa cum spune deviza liberală!

În cele aproape două mandate ale mele la Consiliul Judeţean Braşov, investiţiile în sistemul de sănătate din subordinea administraţiei judeţene au atins maxime istorice, iar rezultatele le poate vedea oricine. Infrastructura rutieră judeţeană arată incomparabil mai bine. Dar acest aeroport a fost adevăratul meu pariu şi proiectul meu de suflet. Pentru că a fost proiectul de suflet al tuturor braşovenilor!”.

„Mulţumesc, de asemenea, tuturor celor care au muncit alături de noi în toate momentele delicate ale proiectului, Guvernelor conduse de prim-miniştri liberali care au alocat fonduri pentru acest proiect, autorităţilor aeronautice care ne-au ghidat şi ne-au învăţat pas cu pas cum să realizăm şi să operaţionalizăm acest obiectiv important.”, a mai spus Adrian Ioan Veştea, ministrul propus de PNL pentru Dezvoltare.

***

Primul zbor de linie, cu destinaţia Stuttgart, este programat chiar astăzi şi este operat de compania Dan Air. Tot Dan Air va avea zboruri, începând din această lună, spre Munich şi Nuremberg, către Belgia (Bruxelles), Anglia (Londra) şi Spania (Barcelona).

Din luna august, Wizzair va opera curse regulate către Anglia (Londra), iar din septembrie şi către Germania (Dortmund).

De asemenea, din Braşov vor fi şi câteva zboruri charter către destinaţii turistice din Turcia şi Grecia.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.