Bărbat, cetățean maghiar, arestat preventiv de pentru „operațiuni cu psihoactive” | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 27 iunie 2024
Home » Societate » Bărbat, cetățean maghiar, arestat preventiv de pentru „operațiuni cu psihoactive”
Bărbat, cetățean maghiar, arestat preventiv de pentru „operațiuni cu psihoactive”

Bărbat, cetățean maghiar, arestat preventiv de pentru „operațiuni cu psihoactive”

În cursul zilei de sâmbătă, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Harghita, au prins în flagrant delict un bărbat, de 31 de ani, cetățean maghiar, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu produse, știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație.

 Potrivit unui comunicat remis de IPJ Harghita în cursul zilei de luni, bărbatul a fost prins în flagrant delict, în municipiul Odorheiu Secuiesc, în timp ce ar fi deținut și transportat 100 de grame de substanțe psihoactive. De asemenea, în urma percheziției autoturismului și a controlului corporal, au fost descoperiți și ridicați 300 de euro și 770 de lei, bani susceptibili a proveni din traficul de droguri, precum și un telefon mobil.

„Din materialul probator administrat a reieșit că, bărbatul ar fi consumat din substanțele interzise pe care le-ar fi transportat, chiar în timp ce conducea autoturismul pe drumurile publice, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.”, se mai arată în cadrul comunicatului.

Totodată, se mai precizează faptul că la data comiterii faptei ce formează obiectul prezentei cauze, bărbatul era cercetat sub control judiciar de către procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Harghita într-un alt dosar penal, întrucât a fost depistat anterior în flagrant delict, la data de 22 ianuarie, pentru săvârșirea unor infracțiuni de același gen.

În cursul zilei de duminică, 19 mai,  procurorii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a acestuia.

Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul  Tribunalului Harghita a dispus arestarea preventivă a persoanei cercetate, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul  polițiștilor  din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita – Serviciul pentru Acțiuni Speciale și ai Poliției Municipiului Odorheiu Secuiesc.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.