Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Sumele din Fondul la dispoziţia Consiliului Judeţean Harghita, constituit din cota de 6% din impozitul pe venit pe anul 2023, redistribuite localităţilor judeţului | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 5 mai 2024
Home » Societate » Sumele din Fondul la dispoziţia Consiliului Judeţean Harghita, constituit din cota de 6% din impozitul pe venit pe anul 2023, redistribuite localităţilor judeţului
Sumele din Fondul la dispoziţia Consiliului Judeţean Harghita, constituit din cota de 6% din impozitul pe venit pe anul 2023, redistribuite localităţilor judeţului

Sumele din Fondul la dispoziţia Consiliului Judeţean Harghita, constituit din cota de 6% din impozitul pe venit pe anul 2023, redistribuite localităţilor judeţului

  • Peste două milioane de lei alocate proiectelor de dezvoltare ale acestora

Comuna Ulieş a solicitat Consiliului Judeţean Harghita repartizarea de sume pentru investiţia „Amenajarea exterioară a noului sediu al Primăriei”, investiţie planificată în concordanţă cu prevederile Strategiei de Dezvoltare Rurală a judeţului Harghita pentru perioada 2021-2030, finanţată prin PNDL, a cărei obiectiv este „Ameliorarea calităţii în cazul serviciilor şi utilităţilor publice, respectiv în cazul infrastructurii publice”. Forul decizional al administraţiei publice judeţene a aprobat alocarea sumei de 100.000 de lei în lei pentru asigurarea sumei necesare finalizării lucrărilor, de care comuna Ulieş nu dispune.

Comuna Săcel, care a solicitat repartizarea sumei de 400.000 de lei pentru co-finanţarea investiţiei „Repararea prin pietruire a străzilor şi a acceselor de drum la cimitirul din localitate” şi i-a fost aprobată alocarea sumei de 100.000 de lei.

Comunei Praid, care a solicitat repartizarea unei sume de 2.000.000 de lei din Fondul constituit din cota de 6% din impozitul pe venit pentru co-finanţarea investiţiei „Modernizarea unor străzi din localităţile Ocna de Sus şi Ocna de Jos”, i s-a aprobat o alocare de 100.000 de lei.

De aceeaşi sumă va beneficia şi comuna Mărtiniş, pentru construirea unei grădiniţe moderne în satul Mărtiniş.

Comuna Feliceni a cerut sume pentru „Modernizarea străzii Dombik din satul Forţeni”, Consiliul Judeţean Harghita aprobându-i suma de 268.000 de lei.

Comuna Căpâlniţa a solicitat bani pentru investiţia „Reabilitarea reţelei de apă potabilă şi extinderea reţelei de canalizare” din localitate, în scopul asigurării condiţiilor decente, moderne pentru locuitorii comunei. Din suma cerută i s-a aprobat o alocare de 100.000 de lei, asigurând astfel condiţii decente, moderne pentru locuitorii comunei.

Comunei Corbu i s-a repartizat suma de 170.000 de lei pentru modernizarea drumurilor de interes local Dâmbul lui Bălan, Pârâul Savukui şi Plat, comunelor Ciumani şi Ditrău li s-au alocat câte 100.000 de lei din Fondul la dispoziţia Consiliului Judeţean Harghita, constituit din cota de 6% din impozitul pe venit, pe anul 2023 pentru întreţinerea drumurilor agricole, iar comunei Joseni suma de 170.000 de lei pentru reabilitarea şi dotarea clădirii şcolii „Új Emeletes” din satul Joseni. Clădirea şcolii va fi reabilitată din termic, pentru îmbunătăţirea confortului de exploatare, vor fi izolaţi termic şi pereţii exteriori, planşeul peste parter, urmând să fie schimbat şi întregul sistem de instalaţii de încălzire şi de producere a apei calde.

De asemenea, comunelor Tomeşti, Sândominic, Dăneşti, Cârţa şi Mădăraş li s-a aprobat repartizarea a câte 50.000 de lei pentru reabilitarea sistemului de răcire al patinoarului artificial din Ciucul de Sus.

Un alt proiect al comunei Ditrău – „Remetea-Ditrău-Suseni în sistem outdoor pentru elevii din grupurile vulnerabile”, derulat de Liceul Tehnologic „Puskás Tivadar” este susţinut financiar de Consiliul Judeţean cu suma de 200.000 de lei.

Şi în fine, din acelaşi Fond aflat la dispoziţia Consiliului Judeţean, comunei Lunca de Jos i-a fost aprobată o alocare în sumă de 100.000 de lei pentru înfiinţarea sistemului de apă şi canalizare, iar comunei Sâncrăieni un sprijin în valoare de 225.000 de lei pentru „Teren de joacă şi Program de dezvoltare durabilă a zonei”.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.