Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Miercurea-Ciuc:În premieră, aviația militară ar putea participa la parada dedicată Zilei Naționale a României  | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 30 aprilie 2024
Home » Societate »
Miercurea-Ciuc:
În premieră, aviația militară ar putea participa la parada dedicată Zilei Naționale a României 
<h5><i>Miercurea-Ciuc:</i></h5>În premieră, aviația militară ar putea participa la parada dedicată Zilei Naționale a României 

Miercurea-Ciuc:
În premieră, aviația militară ar putea participa la parada dedicată Zilei Naționale a României 

Potrivit col. Nicolae Gabriel Oros, comandantul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, la parada militară va participa, alături de detașamentele Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne (ale Poliției, Jandarmeriei și Pompierilor militari) și un Detașament al Armatei Franceze, parte a Grupului de luptă NATO cu prezență înaintată dislocat în România.

Defilarea va fi deschisă de Comandantul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” și la ea vor participa aproximativ 200 de militari, inclusiv Detașamentul Armatei Franceze. Apoi va urma defilarea tehnicii militare, în jur de 53 de mijloace de transport ale Ministerelor Apărării Naționale și de Interne.

În premieră anul acesta, aviația militară – avioane MIG sau F16 sau elicoptere –  ar putea survola orașul de Ziua Națională a României. Acordul a fost primit, nu rămâne decât vremea să permită dispozitivului de zbor să ofere locuitorilor municipiului Miercurea-Ciuc un spectacol inedit de Ziua Marii Uniri. 

Seara, de la ora 18:00, pe platoul din fața Prefecturii va debuta ceremonialul de retragere cu torțe, locuitorii municipiului Miercurea-Ciuc putând fi părtași pentru prima oară la ceremonialul de aprindere a torțelor. Anul acesta va fi schimbat și traseul: plecarea va fi de pe platoul din fața Prefecturii, urmând pe strada Kossuth Lajos către BCR și apoi spre magazinul PENNY.

Retragerea cu torțe cinstește memoria militarilor căzuţi la datorie pe câmpurile de luptă din ţară sau străinătate, fiind un omagiu adus soldaţilor care și-au dat viața pentru ţară și deopotrivă o evocare a trecutului de luptă neîntrerupt al Armatei Române pentru integritate şi independenţă naţională. Dintre toate formele de paradă prezentate de Armata Română, este singura care se desfășoară după căderea nopții și are o semnificație sacră, putând fi asemănată cu „Apelul”.

DANIELA MEZEY

În ziarul de marţi revenim cu programul detaliat al evenimentelor dedicate zilei de 1 Decembrie.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.