1 Decembrie în localităţi harghitene | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 9 decembrie 2022
Home » Societate » 1 Decembrie în localităţi harghitene
1 Decembrie în localităţi harghitene

1 Decembrie în localităţi harghitene

În câteva localităţi din judeţul Harghita evenimente dedicate Zilei Naţionale a României sunt programate şi înaintea datei de 1 decembrie.

  • Subcetate

Primăria comunei Subcetate este gazda unui spectacol de muzică populară dedicat Zilei Naţionale a României, care se va desfăşura în data de 26 noiembrie la Căminul Cultural, de la ora 13:00. Spectacolul este organizat împreună cu Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” din România şi Forumul Civic al Românilor din Harghita şi Covasna.

Vor cânta: Grupul „Folk în Dar” şi „Rapsozii Varvigiului”; Ansamblu Folcloric „Dor Transilvan”; interpreţii Nicolae Turcu, Mariana Anghel şi Iulia Bucur.

  • Bălan

Autorităţile locale din Bălan îi invită, marţi, pe locuitorii oraşului, la un spectacol dedicat Zilei Naţionale a României, evenimentul fiind organizat mai devreme pentru ca cei mici să se poată bucura de minivacanţă.

„Primăria Oraşului Bălan, Consiliul Local Bălan, au plăcerea să vă invite în data de 29 noiembrie 2022, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Oraşului, pentru a participa la un spectacol organizat de către Clubul Copiilor şi dedicat Zilei Naţionale. Menţionăm că s-a optat pentru această dată întrucât nu ne-am dorit să privăm micuţii artişti de minivacanţa din perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022! Vă aşteptăm cu drag!”, se arată pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Bălan.

  • Miercurea-Ciuc

În municipiul reşedinţă de judeţ, spectacolul extraordinar Ziua Naţională a României va avea loc marţi, 29 noiembrie, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, intrarea fiind liberă.

Vor urca pe scenă interpreţii Costi Dumitru, Sebastian Emanuel Stan, Ana Maria Cioată, Adrian Arghir Cioată, Daria Feurdean, Georgiana Moldovan, Georgiana Puşcaş, Grupul vocal Voievozii Munţilor, Ansamblul „Spice Mureşene”, Grupul Vocal Folcloric Maris, Târgu Mureş; acompaniază orchestra „Doruri Mureşene” – dirijor prof. Florin Cismaş; prezintă Liviu Pancu.

Spectacolul este organizat de către Asociaţia Culturală „Doruri Mureşene”, în parteneriat cu Primăria municipiului Miercurea-Ciuc şi Instituţia Prefectului – judeţul Harghita.

În ziarul de marţi revenim cu programul evenimentelor din preajma și din ziua de 1 decembrie.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.