Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Fotografii arheologice, realizate pe timp de iarnă, cu situl de la Păuleni-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 30 aprilie 2024
Home » Societate » Fotografii arheologice, realizate pe timp de iarnă, cu situl de la Păuleni-Ciuc
Fotografii arheologice, realizate pe timp de iarnă, cu situl de la Păuleni-Ciuc

Fotografii arheologice, realizate pe timp de iarnă, cu situl de la Păuleni-Ciuc

Echipa de cercetători din cadrul Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni a investigat zilele trecute câteva zone întinse de teren cu situl Păuleni-Ciuc „Várdomb – Dâmbul Cetăţii”, Harghita, prin metoda fotografiei de teren în timp de iarnă.

Scopul principal al acestui demers a fost acela de a obţine imagini şi detalii inedite ale acestui loc atunci când acesta este acoperit de zăpadă.

Pe lângă faptul că fotografia arheologică realizată în diferite anotimpuri (primăvară, vară, toamnă sau iarnă) furnizează informaţii arheologice importante, acestea sunt în măsură să ne ofere imagini care pot fi asociate cadrului natural şi modificărilor antropice survenite în amenajarea unui spaţiu (loc sau teritoriu), în diferite perioade de timp.

Fotografia arheologică de teren este parte componentă a documentării fotografice realizată zilnic în cadrul cercetărilor arheologice de teren, indiferent de felul acestora, fie că sunt săpături sistematice, preventive sau diagnostic arheologic.

Pentru mai multe detalii interesante legate descoperirile unice din situl arheologic de la Păuleni-Ciuc, Dâmbul Cetăţii, vă invităm să vizitaţi expoziţia de la sediul nostru central din Sfântu Gheorghe, str. Gábor Áron, nr. 16. (Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.