90 de persoane izolate la domiciliu în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 8 decembrie 2023
Home » Sănătate » 90 de persoane izolate la domiciliu în Harghita
90 de persoane izolate la domiciliu în Harghita

90 de persoane izolate la domiciliu în Harghita

Numărul persoanelor izolate la domiciliu în judeţul Harghita a crescut la 90, a declarat, joi, directoarea executivă a Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Tar Gyöngyi, citând cea mai recentă raportare.

„La momentul actual avem 90 de cetăţeni izolaţi la domiciliu, dintre care 52 sunt călători, iar 38 sunt aparţinători şi nicio persoană carantinată. Toţi sunt izolaţi cu recomandări ferme să nu părăsească domiciliul şi să nu primească vizitatori, sunt consultaţi zilnic de medicii de familie, la primele semne de boală urmând să fie transferaţi la spital” a afirmat dr. Tar.

Potrivit sursei citate, în eventualitatea în care vor exista persoane carantinabile la nivelul judeţului, autorităţile au identificat şi pregătit un spaţiu destinat centrului de carantină, care poate găzdui între 25 şi 30 de persoane, într-o clădire care aparţine Caritas. S-a apelat, de asemenea, la sprijinul primarilor din judeţ, pentru identificarea de spaţii suplimentare în acest scop.

Şefa DSP Harghita a precizat că la data izolării la domiciliu persoanele nu prezentau simptome de boală şi a îndemnat la calm şi la înţelegere.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.