Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

90.000 lei pentru reprezentarea şi promovarea judeţului Harghita pe lângă instituţiile UE şi ARE, pentru anul 2016 | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 aprilie 2024
Home » Economic » 90.000 lei pentru reprezentarea şi promovarea judeţului Harghita pe lângă instituţiile UE şi ARE, pentru anul 2016
90.000 lei pentru reprezentarea şi promovarea judeţului Harghita pe lângă instituţiile UE şi ARE, pentru anul 2016

90.000 lei pentru reprezentarea şi promovarea judeţului Harghita pe lângă instituţiile UE şi ARE, pentru anul 2016

 Consolidarea relaţiilor este importantă?

În cadrul activităţilor de relaţii internaţionale, Consiliul Judeţean Harghita consideră că, DA, este importantă consolidarea relaţiilor de parteneriat, colaborare şi prietenie reciproc avantajoase cu alte teritorii din străinătate, pentru că aceste relaţii sunt menite să promoveze politica României şi implicit a judeţului, de integrarea pe mai multe planuri în Uniunea Europeană. „Tocmai consolidarea relaţiilor României cu organismele UE şi organizaţiile internaţionale, cunoaşterea mecanismelor de funcţionare ale acestora, precum şi necesitatea aderării la structurile europene şi necesitatea, respectiv importanţa reprezentării judeţelor pe lângă instituţiile UE şi Adunării Regiunilor Europene (ARE) au condus la includerea şi dezvoltarea activităţilor de relaţii internaţionale ale Consiliului Judeţean Harghita cu instituţiile europene, respectiv la întreprinderea de către Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) a măsurilor adecvate pentru înfiinţarea unui birou de reprezentare a UNCJR la Bruxelles, Belgia, la programele căruia Consiliul Judeţean Harghita a participat din 2009” – a precizat, printre altele, preşedintele CJH, Borboly Csaba, în şedinţa ordinară în care s-a aprobat continuarea programului de reprezentare a CJH la Bruxelles.

 Scopul programului

Scopul activităţilor din cadrul programului este reprezentarea şi promovarea eficientă a intereselor şi valorilor tradiţionale, culturale, turistice şi nu numai ale judeţului Harghita pe plan european. „Importanţa acestui program – s-a mai spus – se bazează pe faptul că reprezentarea eficientă şi benefică a judeţului Harghita determină necesitatea contactelor utile cu instituţiile UE, a schimburilor de experienţă în diferite domenii, respectiv a schimburilor de experienţă, consfătuiri profesionale şi altele”.

Consiliul Judeţean Harghita este membru activ din 1993 în cadrul ARE, care reuneşte 270 de regiuni din Europa. ARE a fost înfiinţat în 1985 şi printre obiectivele sale se numără şi iniţierea şi derularea programelor de interes regional, judeţean şi internaţional.

În calitate de membru, Consiliul Judeţean Harghita a participat la activităţi desfăşurate de diferite comisii de lucru, a desfăşurat programe comune, cum ar fi schimburi de experienţă, schimbul de stagiari, organizarea de conferinţe şi seminarii.

 Programul Eurodyssée…

…este programul ARE în care Consiliul Judeţean Harghita participă din 1999, prin care tinerii din judeţ pot participa la schimburi de experienţă, stagiaturi, practică. Scopul acestui program fiind acela de a oferi tinerilor în vârstă de 18-30 de ani posibilitatea unei experienţe profesionale de 3-7 luni, în regiunile partenere. La acest program poate să participe orice întreprindere sau instituţie care este dispusă să trimită şi să primească stagiari în cursul desfăşurării programului.

 Bugetul prevăzut pentru 2016 este de 90 mii lei

Pe scurt cam atât despre acest program de reprezentare a judeţului Harghita pe lângă instituţiile UE şi ARE, cu precizarea că bugetul alocat de CJH pentru acest program este de 90 mii lei din bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2016 al judeţului. Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita a fost desemnat să aprobe pentru fiecare acţiune componenţa nominală a delegaţiilor şi alocarea sumelor necesare, cu respectarea dispoziţiilor legale incidente.

AURELIA ILUŢ

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.