9 lucruri pe care NU trebuie să le ratezi dacă vizitezi Turcia | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 23 ianuarie 2023
Home » Timp Liber » 9 lucruri pe care NU trebuie să le ratezi dacă vizitezi Turcia
9 lucruri pe care NU trebuie să le ratezi dacă vizitezi Turcia

9 lucruri pe care NU trebuie să le ratezi dacă vizitezi Turcia

Turcia este o țară plină de peisaje incredibile, arhitectură impresionantă, mâncare delicioasă și aventură. De la est la vest vei observa o diferență mare între culturi și modul în care oamenii își trăiesc viața.

Capitala modernă și cosmopolită merită vizitată dacă îți plac excursiile mai agitate, pline de viață. Dacă preferi, în schimb, relaxarea, alege să te plimbi în zonele mai rurale unde te vei bucura de priveliști frumoase.

Ți-am pregătit câteva obiective și activități pe care nu trebuie să le ratezi în Turcia:

  1. Izvoarele termale Pamukkale

Izvoarele termale Pamukkale sunt o priveliște impresionantă. Se află în provincia Denizli și sunt formate din terase de calcar peste care curge un pârâiaș cu apă caldă. Se formează astfel acumulări de apă care seamănă cu mici piscine cu apă cristalină în care se reflectă cerul albastru.

  1. Ruinele din Efes

Unul din cele mai importante obiective turistice din Turcia este orașul grecesc Efes, care datează încă din secolul 10 î.C. Aici poți regăsi una din cele șapte minuni ale lumii: Templul lui Artemis.

Verifică ce oferte pentru vacanțe in turcia există, trebuie neapărat să vizitezi acest loc plin de istorie, unde poți vedea cum trăiau oamenii și poți afla cum a ajuns un imperiu la putere ca mai apoi să decadă.

  1. Castelul Ankara

Castelul Ankara este una din ultimele fortificații din secolul 7 care mai poate fi vizitată. Dacă ești pasionat de istorie, trebuie să vezi acest loc care a jucat un rol semnificativ pentru mai multe imperii: Roman, Bizantin, Otoman etc.

Vei descoperi stiluri arhitecturale din diverse perioade care te vor impresiona prin măiestria acestora.

  1. Cappadocia

Cappadocia este situată în Anatolia Centrală și este o destinație populară pentru cupluri. Dealurile și formațiunile stâncoase formează parcul național Gerome, o minune a naturii pe care nu te mai saturi să o admiri. Tot aici te poți plimba cu balonul cu aer cald deasupra întregii regiuni.

  1. Gustă Raki

Raki este o băutură alcoolică tradițională, servită ca aperitiv înainte de mâncare în orice familie. Trebuie neapărat să îl încerci, dar ai grijă la cantitate, are destul de mult alcool și nu vrei să te împiedice să te bucuri de restul experiențelor.

  1. Încearcă Ayran

Ayran este o băutură mai neobișnuită, din iaurt, apă și sare. Este posibil să o găsești și la noi, dar nu va avea un gust la fel de bun ca în Turcia. Este o băutură răcoritoare, numai bună pentru vară.

  1. Gustă adevăratul rahat turcesc

Cel mai probabil ai mai mâncat rahat până acum, este folosit des pentru tradiționalul cozonac. Dar sigur nu l-ai mâncat pe cel adevărat, din Turcia, care are o aromă cu adevărat specială. Cu siguranță vei aduce cutii suvenir pentru prieteni și familie.

  1. Moscheea albastră

Moscheea albastră a fost construită de sultanul Ahmet între anii 1609 și 1616 și este alcătuită din 26 de coloane și 30 domuri. Este încă folosită pentru rugăciuni, deci încearcă să nu o vizitezi în timpul celor cinci rugăciuni zilnice. Trebuie să porți haine cu mâneci lungi pentru a o putea vizita.

  1. Hagia Sophia

Hagia Sophia obișnuia să fie cea mai mare biserică din lume dar acum e a patra. Are o istorie foarte interesantă, în sensul în care a funcționat ca biserică timp de 916 ani și ca moschee timp de 481 ani. Acum este un muzeu care poate fi vizitat de toată lumea și unde poți descoperi o împletire a religiilor.

Turcia trebuie neapărat să fie pe lista ta de țări de vizitat. Are un trecut plin de istorie pe care îl poți descoperi vizitând obiectivele turistice și peisaje impresionante unde nu te vei putea opri din pozat.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

 

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.