Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

72,66% – rata de promovare înregistrată în judeţ la examenul naţional pentru definitivare în învăţământ | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 29 martie 2024
Home » Învățământ » 72,66% – rata de promovare înregistrată în judeţ la examenul naţional pentru definitivare în învăţământ
72,66% – rata de promovare înregistrată în judeţ la examenul naţional pentru definitivare în învăţământ

72,66% – rata de promovare înregistrată în judeţ la examenul naţional pentru definitivare în învăţământ

  • Un candidat a fost notat cu 10, iar alţi 10 cu medii cuprinse între 9,50 şi 9,99

În judeţul Harghita, procentul de promovare din sesiunea 2021 înregistrat în urma desfăşurării probei scrise din cadrul examenului naţional pentru definitivare în învăţământul preuniversitar este de 72,66, în creştere cu 3,49%, comparativ cu anul trecut, când a fost de 69,17%. Rezultatele au fost făcute publice miercuri.

Au fost declaraţi promovaţi, înainte de înregistrarea şi soluţionarea eventualelor contestaţii, 93 de candidaţi cu medii între 8 şi 10. Precizăm că pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obţină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obţinute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puţin 8 (opt) pentru promovarea examenului. La proba scrisă din această sesiune au fost prezenţi 133 de candidaţi (96,37%). Dintre aceştia, 5 candidaţi s-au retras, nu au fost candidaţi eliminaţi pentru fraudă. Nu au fost lucrări anulate în centrele de evaluare”, se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Harghita.

Conform sursei citate, din cei93 de candidaţi care au obţinut note cuprinse între 8 şi 10, unul a fost notat cu 10. De asemenea, 10 candidaţi au primit note între 9,50 şi 9,99. Totodată, 35 de candidaţi au avut note între 5 şi 7,99. Potrivit informaţiilor furnizate de IŞJ Harghita, la această sesiune nu au fost candidaţi cu note sub 5.

Contestaţiile au putut fi depuse la centrele de examen până ieri. Rezultatele finale vor fi publicate în centrele de examen şi pe definitivat.edu.ro, în data de 28 iulie.

„Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învăţământ, un cadru didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare”, mai precizează IŞJ Harghita. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.