Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

60 de calculatoare donate unor unităţi de învăţământ din judeţul Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Învățământ » 60 de calculatoare donate unor unităţi de învăţământ din judeţul Harghita
60 de calculatoare donate unor unităţi de învăţământ din judeţul Harghita

60 de calculatoare donate unor unităţi de învăţământ din judeţul Harghita

Patru unităţi de învăţământ din judeţul Harghita au primit 60 de calculatoare ca donaţie, în sprijinul unor proiecte educaţionale, în cadrul programului Dăm Click pe România 2019, ediţia I, al asociaţiei Ateliere Fără Frontiere.

Proiectele educaţionale care au beneficiat de donaţiile de calculatoare sunt: „Infrastructură on-line pentru aplicaţia CirculatieRutiera.ro”, înscris de Liceul Tehnologic Zeyk Domokos din Cristuru Secuiesc; „Calculatorul, punte spre un viitor decent”, înscris de Şcoala Gimnazială Vaskertes din Gheorgheni; „Început de drum”, înscris de Şcoala Gimnazială Bem Jozsef din Secuieni; „Zâmbet la Zencani”, înscris de Şcoala Gimnazială Sf. Ilie Topliţa, Structura Zencani.

Ateliere Fără Frontiere a donat 1.009 calculatoare în prima ediţie din 2019 a programului Dăm Click pe România, unor 56 unităţi de învăţământ, 2 instituţii publice sociale şi 11 organizaţii nonguvernamentale care derulează proiecte educaţionale, într-un program naţional în care Kaufland România este partener principal.

Calculatoarele donate sunt acum folosite în implementarea diferitelor proiecte educaţionale propuse, de la modernizarea laboratoarelor de informatică, la activităţi de educaţie non-formală şi alfabetizare digitală.

„Statisticile arată că avem o medie naţională de un calculator la 12 copii, respectiv la 20 de copii din mediul rural. Împreună cu Ateliere Fără Frontiere vrem să îmbunătăţim aceste cifre şi să oferim o şansă la educaţie digitală elevilor din întreagă ţară, prin donaţia de calculatoare, dar şi prin instruirea profesorilor. De doi ani susţinem proiectul EduClickDăm Click pe România pentru că promovează solidaritate, implicare socială şi respect faţă de mediu”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Toate calculatoarele donate în acest program au fost recondiţionate în atelierul de inserţie socio-profesională reconect de o echipă din care fac parte persoane vulnerabile, excluse şi marginalizate, angajate într-un parcurs personalizat de acompaniere socială, consiliere pentru inserţie, psihoterapie şi acompaniere pedagogică, menit să le ajute să se integreze în societate şi pe piaţa convenţională a muncii.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.