Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

5 tehnici ca să îți faci afacerea cunoscută într-un mediu competitiv | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Economic » 5 tehnici ca să îți faci afacerea cunoscută într-un mediu competitiv
5 tehnici ca să îți faci afacerea cunoscută într-un mediu competitiv

5 tehnici ca să îți faci afacerea cunoscută într-un mediu competitiv

Într-o lume în care competiția pare să fie mereu pe primul loc, poate fi greu să te diferențiezi și să îți creezi propria identitate. Iar dacă afacerea ta este la început și vrei să fii la nivelul companiilor mari, este ideal să ai ceva unic.

La fel de important este să îți faci afacerea cunoscută, astfel încât să poți atrage cât mai mulți clienți și, implicit, vânzări.

Iată câteva tehnici care te vor ajuta să ai o afacere populară:

  1. Serviciul de relații clienți trebuie să funcționeze excelent

Multe persoane cred că clientul ar trebui să fie pe primul loc doar în sectorul serviciilor, nu în toate industriile. Dar acest lucru este un mit. Orice afacere are multe de câștigat dacă își tratează clienții cu respect.

Investește în pregătirea angajaților astfel încât aceștia să se comporte exemplar cu fiecare client, să fie mereu politicoși și dispuși să îi ajute pe cei care au nevoie. Oamenii mulțumiți îți vor recomanda afacerea și altor persoane, iar tu vei fi pe drumul cel bun spre popularitate.

  1. Recunoaște greșelile și încearcă să le repari

În cazul unui eveniment nefericit, există multe moduri prin care clientul îți poate lăsa un review negativ. Prin urmare, acea persoană nu doar că nu va mai cumpăra de la tine, dar va îndemna și alte persoane să nu o facă.

Astfel, pentru a evita acest tip de situații e mai bine să îți asumi vina, mai ales dacă ai făcut ceva greșit, și să încerci să rezolvi problema. Există șansa chiar să transformi persoana nemulțumită într-un client recurent.

  1. Organizează concursuri

O metodă rapidă și ușoară de a te promova este să organizezi un concurs. Alege unul din cele mai bine vândute produse ca premiu, astfel încât oamenii să își dorească să participe.

Mai apoi, trebuie doar să alegi modul de desfășurare și să îți faci reclame. Dacă îți dorești o campanie eficientă, care va ajunge garantat la cât mai multe persoane, încearcă sms marketing. Aici poți afla mai multe detalii despre avantajele acestui tip de campanie.

  1. Spune mereu adevărul

Pentru ca afacerea ta să fie cunoscută, trebuie, mai întâi, să câștigi încrederea clienților. Poți face asta dacă îți setezi ca principiu să spui adevărul tot timpul. Spre exemplu, dacă nu vei reuși să livrezi produsul în timpul estimat, anunță clientul cât mai repede.

Atunci când le dai clienților o veste proastă, e bine să ai și o soluție. Mai exact, dacă nu mai ai un anumit produs în stoc, iar comanda este deja confirmată, promite-i persoanei respective că își va primi produsul atunci când va ajunge din nou în depozit și va primi și o mică reducere pentru timpul pierdut.

  1. Investește într-un blog

Dacă vrei să te faci remarcat într-o lume plină de reclame, poți să adaugi o secțiune de blog pe site-ul tău. Astfel, cei interesați pot afla mai multe despre firmă, despre ce poți oferi și, mai ales, despre ce principii stau la baza afacerii tale.

Dar ai grijă să ai un conținut de calitate pe blog, care să nu fie alcătuit doar din reclame, ci, mai degrabă, conținut educativ și util. Dacă nu ai angajați pricepuți în acest domeniu, poți apela la o firmă externă care să genereze informații relevante.

Poate fi complicat să începi o nouă afacere când piața este deja saturată în multe domenii, dar, dacă crezi în ideea ta, folosește tehnicile de mai sus ca să te promovezi. (P)

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.