3 lucruri pe care trebuie să le faci într-un city break în Paris | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Timp Liber » 3 lucruri pe care trebuie să le faci într-un city break în Paris
3 lucruri pe care trebuie să le faci într-un city break în Paris

3 lucruri pe care trebuie să le faci într-un city break în Paris

(articol publicitar)

Trei zile la Paris probabil că nu sunt de ajuns pentru a vedea și a experimenta toate locurile și lucrurile pentru care capitala Franței este renumită. Parisul este, totuși, una dintre cele mai cunoscute metropole din lume și nu este greu de înțeles de ce orașul iubirii și al luminilor este considerat destinația perfectă pentru un city break. Iată, mai jos, 3 lucruri pe care este obligatoriu să le faci atunci când mergi într-o excursie la Paris.

Vizitează Turnul Eiffel

Un city break Paris trebuie, fără doar și poate, să includă în program o vizită la unul dintre celebrele sale simboluri – turnul Eiffel. Turnul a fost construit în urmă cu peste 130 de ani și asociat întotdeauna cu orașul. A fost inaugurat inițial pentru Expoziția Universală din 1889 și este numit după arhitectul Gustave Eiffel. Primul etaj al turnului are o podea din sticlă transparentă și oferă o vedere la terenul de sub turn și la zonele din apropiere, iar al doilea etaj este cel mai popular și oferă o panoramă uimitoare a orașului. De aici se pot admira obiectivele turistice precum Notre Dame, Louvre, Grand Palais și râul Sena.

Plimbă-te pe Champs Elysees, mergi la o cafenea și fă cumpărături

Acest bulevard este una dintre cele mai frumoase străzi comerciale din lume. Champs-Élysées se află în arondismentul 8 și se întinde de la Piața Concorde până la Arcul de Triumf în Piața Charles de Gaulle. Este străjuit de cafenele superbe și de branduri de lux precum Louis Vuitton și nu numai. Dacă cumpărăturile nu se află pe lista ta de activități, atunci pur și simplu fă o plimbare pe bulevard și apoi bucură-te de o gustare înainte de a merge la Arcul de Triumf.

Vizitează Muzeul Luvru

Uimitorul muzeu Luvru găzduiește peste 350.000 de obiecte istorice și de artă, ceea ce îl face să fie cel mai vizitat muzeu din lume. În interiorul Luvrului se află, de asemenea, Mona Lisa lui Leonardo da Vinci și multe obiecte ce provin de la familia regală, de la pictori celebri și care fac parte din istoria artei franceze. Poți petrece cu ușurință 2-3 ore în acest muzeu, iar cel mai bun moment pentru a-l vizita este la sfârșitul după-amiezii, pentru a evita aglomerația.

Dacă planifici cu atenție un city break în Paris, vei știi exact unde să mergi și ce locuri să eviți, astfel încât să te bucuri de tot ce are mai frumos de oferit acest oraș minunat, chiar și într-o vacanță de numai câteva zile.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.