25 de ani de la înfiinţarea Centrului Local „Orion” Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 11 decembrie 2023
Home » Societate » 25 de ani de la înfiinţarea Centrului Local „Orion” Miercurea Ciuc
25 de ani de la înfiinţarea Centrului Local „Orion” Miercurea Ciuc

25 de ani de la înfiinţarea Centrului Local „Orion” Miercurea Ciuc

Poate pentru unii 29 iunie a fost doar o zi de sâmbătă, dar pentru cercetaşii Centrului Local „Orion” Miercurea Ciuc a fost un prilej de sărbătoare, având în vedere împlinirea sfertului de veac de existenţă.

Aniversarea a avut două acţiuni diferite, prima fiind reprezentată de momentul oficial de la Cetatea Mikó, iar cea de-a doua fiind o adunare tipic cercetăşească, cu foc de tabără, jocuri, cântece de munte şi depănarea multor amintiri.

Momentul festiv a reunit atât vechi şi actuali cercetaşi, părinţii acestora, cât şi reprezentanţi ai instituţiilor cu care pe parcursul anilor s-a colaborat foarte bine, dar s-au mai prelins şi membri curioşi ai comunităţii. Mai multe discursuri au fost rostite de către întemeietorii acestei mişcări în Miercurea Ciuc, emoţionante, povestind despre începuturile grupării, toate având un element comun: ideea conform căreia „nu aş fi cine sunt astăzi dacă nu aş fi fost cercetaş”.

Evenimentul-satelit a fost expoziţia foto 25 de ani de cercetăşie, care a arătat trecerea timpului şi evoluţia centrului local din perspectiva activităţilor şi nu numai, care a fost afişată de sâmbătă dimineaţa până duminică.

Seara a început cea de-a doua activitate, care a surprins cercetaşii în „habitatul lor natural”, pregătind o tocană mare de tot pentru toţi invitaţii, având jocuri organizate de exploratorii centrului (liceeni), limonadă şi mai spre sfârşitul zilei s-a aprins focul de tabără şi au apărut chitarele.

Din ce am auzit de la participanţi putem spune că a fost o sărbătoare plină de emoţie la care s-a muncit mult, care a oferit tuturor un moment în care s-a putut vedea adevărata faţă a cercetăşiei: prietenie, încredere, momente minunate petrecute împreună şi, desigur, competenţă.

Beatrice-Maria COTFAS

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.