Topliţa:230.000 de lei pentru finanţarea proiectelor de tineret, sport şi cultură | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 13 iunie 2024
Home » Societate »
Topliţa:
230.000 de lei pentru finanţarea proiectelor de tineret, sport şi cultură
<h5><i>Topliţa:</i></h5>230.000 de lei pentru finanţarea proiectelor de tineret, sport şi cultură

Topliţa:
230.000 de lei pentru finanţarea proiectelor de tineret, sport şi cultură

Săptămâna trecută, Consiliul Local Topliţa a adoptat hotărârile prin care se aprobă finanţările nerambursabile ale programelor de tineret, sport şi cultură. Pentru acestea este prevăzut un buget total de 230.000 de lei, în continuare urmând să vedem câteva informaţii despre fiecare domeniu.

  • Tineret

,,Programului anual de finanţare a activităţilor de tineret din Municipiul Topliţa”, pe anul 2022, i s-a alocat un buget de 100.000 de lei, fiecare proiect depus putând obţine cel mult 20.000 de lei şi va trebui să aibă o contribuţie proprie de cel puţin 10% din bugetul total.

Dintre activităţile ce pot fi co-finanţate amintim: tabere tematice pentru tineri talentaţi, activităţi destinate tinerilor derulate în parteneriat cu organizaţiile şi instituţiile comunităţilor cu tradiţii culturale, istorice, etnografice din judeţul Harghita, organizarea de activităţi ştiinţifice, concursuri şcolare, schimburi de experienţe profesionale.

  • Sport

În acest an, Programul anual de sprijinire a sportului din municipiul Topliţa va beneficia de un buget total de 80.000 de lei.

Se va putea finanţa „promovarea activităţilor sportive care se desfăşoară sub motto-ul Concurăm pentru sportul topliţean”, evenimentele derulate sub egida „Sportul pentru Toţi”, precum şi cele pentru persoanele cu nevoi speciale.

Beneficiarii programului pot fi structuri sportive care îşi desfăşoară activitatea pe raza administrativ-teritorială a municipiului Topliţa şi care dispun de certificat de identitate sportivă, iar finanţarea proprie va fi de minimum 10% din bugetul total al proiectului.

  • Cultură

Pentru Programul de finanţare nerambursabilă a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale pe anul 2022 au fost alocaţi 50.000 de lei, din care se vor co-finanţa programe, proiecte şi acţiuni cu caracter cultural organizate de persoanele fizice şi juridice ale căror scop şi rezultat este stimularea şi promovarea vieţii culturale din municipiul Topliţa.

Dintre activităţile care vor avea prioritate le amintim pe cele de sprijinire a: l realizării taberelor de creaţie literară, muzicală, plastică modernă sau tradiţională; l organizării de întâlniri, festivaluri ale muzicii corale, clasice, folk, folclor; l unor activităţi culturale/festivaluri desfăşurate în vederea promovării multiculturalismului şi multietnicităţii; l activităţii formaţiilor muzicale, a diferitelor arte interpretative; l a teatrelor amatoare din municipiu; l programelor, proiectelor şi acţiunilor cu caracter cultural care să contribuie la dezvoltarea turismului cultural local.

Şi în cadrul domeniului cultural, co-finanţarea proprie va fi de minimum 10% din bugetul total al proiectului.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.