Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

133 de apartamente din Borsec vor fi reabilitate termic | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 27 februarie 2024
Home » Societate » 133 de apartamente din Borsec vor fi reabilitate termic
133 de apartamente din Borsec vor fi reabilitate termic

133 de apartamente din Borsec vor fi reabilitate termic

Un nou capitol în reconstrucţia Borsecului: un număr de 133 de apartamente sunt cuprinse în noul proiect de reabilitare termică din Borsec, pentru care Primăria Borsec a câştigat finanţare de la ministerul de resort.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei oraşului Borsec, anul acesta Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice finanţează lucrările de reabilitare termică a trei blocuri din localitate. Pe str. Gheorghe Doja vor fi reabilitate termic blocurile A1-A4 şi blocul G1, pe strada Carpaţi – blocul E1, în total 133 apartamente.

Ministerul finanţează lucrările de termoizolare cu 50%, Consiliul local cu 30%, iar restul de 20% trebuie plătit de către locatari în doi ani de zile.

„Momentan se lucrează cu evaluarea ofertelor depuse în cadrul achiziţiei publice, sperăm ca lucrările să înceapă cât mai repede”, a declarat primarul József Mik.

În această fază a proiectului nu avem informaţii cu privire la calculele pe apartament, efectiv al sumelor care vor fi plătite de borseceni.

Această sumă, în această fază, are mai multe variabile: oferta care va fi câştigătoare, precum şi calculele privind co-finanţarea pentru această ofertă, a explicat edilul.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.