Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

1 Decembrie la Miercurea Ciuc: o manifestare restrânsă; a lipsit atmosfera de sărbătoare | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Societate » 1 Decembrie la Miercurea Ciuc: o manifestare restrânsă; a lipsit atmosfera de sărbătoare
1 Decembrie la Miercurea Ciuc: o manifestare restrânsă; a lipsit atmosfera de sărbătoare

1 Decembrie la Miercurea Ciuc: o manifestare restrânsă; a lipsit atmosfera de sărbătoare

  • Primarul municipiului Miercurea Ciuc recunoaște că s-a greșit pentru că centrul localității nu a fost pavoazat corespunzător de 1 Decembrie

Și la Miercurea Ciuc ziua de 1 Decembrie a stat sub semnul pandemiei, nefiind marcată ca în anii precedenți. A fost o manifestare scurtă, la care a participat o foarte mică parte din efectivele de militari care anii anteriori umpleau piața din fața Monumentului Ostașului Necunoscut, la care a asistat o mână de oameni și tot atâtea oficialități. A fost o manifestare la care s-a depus o singură coroană de flori, din partea Instituției Prefectului Județul Harghita. A fost o manifestare în cadrul căreia prefectul județului, Ion Proca, a citit mesajul prim-ministrului României și în care le-a urat La mulți ani! harghitenilor. Dar toate astea s-au făcut așa ca urmare a regulilor impuse de pandemie, ceea ce este de înțeles.

Însă, în lipsa acestor evenimente, se putea oferi o mică atmosferă de sărbătoare prin pavoazarea corespunzătoare a municipiului.

  • Korodi Attila: „Vom face procedură scrisă”

Chiar dacă nu s-au mai putut organiza evenimente ca în anii trecuți, lumea care a ieșit azi în oraș spera ca măcar centrul să „poarte haine de sărbătoare”. Însă, municipalitatea a găsit de cuviință, ca de 1 Decembrie, să pună 4 stegulețele tricolore tot pe atâția stâlpi și cu asta… s-a spălat pe mâini.

Întrebat despre acest aspect, Korodi Attila, primarul municipiului preciza:

„Aveți perfecta dreptate!

După ședința de pregătire în care am fost asigurat că în fiecare an se arborează steagurile între Prefectură și Primărie și se va întâmpla și anul acesta, în momentul în care direcția a comunicat cu echipa de la horticultură a folosit noțiunea de centru, ca de obicei. Și din cauza aceasta s-a întâmplat ceea ce ați relatat.

Vom face procedură scrisă internă pe aceasta temă,  pentru că este de neacceptat ca decizia să nu fie aplicată intr-un mod strict. Nimeni nu și-a imaginat că trebuie reverificată, pentru că pe tema aceasta au lucrat aceleași persoane responsabile ca și anii trecuți.

Noi vom trage concluziile interne necesare plecând de la această problemă semnalată! Mulțumesc pentru ca ați semnalat problema!”.

Acum suntem curioși cum va funcționa comunicarea internă și de 15 martie.

Arhivă foto

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Scuze puerile! O găselniță care acoperă o atitudine veche, lipsită de respect pentru Ziua Națională.
    Mă aștept ca domnul primar Korodi să nu mai accepte asemenea situație (sabotaj) din partea salariaților.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.