Zona de agrement a municipiului Topliţa îşi schimbă înfăţişarea | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 15 iunie 2024
Home » Economic » Zona de agrement a municipiului Topliţa îşi schimbă înfăţişarea
Zona de agrement a municipiului Topliţa îşi schimbă înfăţişarea

Zona de agrement a municipiului Topliţa îşi schimbă înfăţişarea

Proiect de peste un milion de euro derulat de primăria oraşului

 

Staţiunea Banffy, zona de agrement a municipiului Topliţa, îşi schimbă încet-încet înfăţişarea şi în curând va fi pregătită să primească oaspeţi cu noi oferte de petrecere a timpului liber.

Începând din 2013, Primăria Topliţa a demarat un proiect ce vizează construirea unui bazin acoperit, care va avea toate facilităţile unui centru de tip wellness şi a unui bazin descoperit, de dimensiuni mai reduse.

Primarul municipiului Topliţa, Stelu Platon, spune că bazinul acoperit, cu o suprafaţă totală de 400 de metri pătraţi, va avea apă mezotermală şi va dispune de trei tipuri de saună, jacuzzi, de vestiare şi alte utilităţi. Despre bazinul descoperit, primarul spune că va fi mai mic, de 200 de metri pătraţi, „întrucât nu a fost teren mai mult de atât”. Investiţia este una finanţată exclusiv din bugetul local şi se va ridica, în final, la peste 1 milion de euro.

Demararea proiectului primăriei l-a determinat şi pe proprietarul ştrandului aflat în staţiune să efectueze lucrări de modernizare şi reabilitare.

„Este o investiţie nouă în totalitate a Consiliului local, pentru că timp de 25 de ani la ştrandul Banffy nu s-a făcut nimic. Toţi proprietarii care s-au perindat pe acolo s-au rezumat la a tunde iarba, a vopsi interiorul bazinului, cu o vopsea care ţinea o lună de zile, după care îşi luau timp de 2 luni de zile bănuţii. (…) Ori, se pare că demararea anul trecut a investiţiei primăriei, prin acel mecanism care se cheamă concurenţă (…) l-a determinat pe actualul proprietar să ia nişte măsuri şi, într-adevăr, constatăm că se lucrează la reabilitarea în profunzime şi nu la nivel de spoială a vechiului bazin, aşa încât credem că anul acesta, în sfârşit, Băile Banffy vor avea o altă faţă, mai ales că până la sfârşitul lunii mai se reasfaltează drumul de acces spre staţiune printr-un proiect european, derulat de primărie”, a afirmat primarul Stelu Platon.

Acesta a mai spus că şi ştrandul Urmánczy, tot cu apă termală, aflat în proprietate privată, a trecut, în ultimii ani, printr-un proces de reabilitare şi a fost deschis, potrivit tradiţiei, în prima zi a lunii mai.

LIA MATEI

Comentarii:

comentarii

2 comments

  1. Primaria toplita a rezolvat sa fie inchise strandurile ca sa umble lumea doar la welness. In orasul asta se inchide tot ce e bun pentru oameni. Conteaza doar sa ii intre cati mai multi bani in buzunarul primarului. Nu degeaba are 5 dosar penal primarul toplitei. E bine pt buzunarul primarului. Degeaba umblau turisti daca nu-i intra bani in buzunarul ;ui. Centrul Welness e a primariei si de acolo ii intra mult in buzunar. Atat de bun e primarul ca rezolva sa se inchida tot ce nu-i aduce multi bani. Oameni din oras? Poi pe cine le intereseaza?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.