Ziua Veteranilor de Război, sărbătorită și în municipiul Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 11 decembrie 2023
Home » Societate » Ziua Veteranilor de Război, sărbătorită și în municipiul Miercurea-Ciuc
Ziua Veteranilor de Război, sărbătorită și în municipiul Miercurea-Ciuc

Ziua Veteranilor de Război, sărbătorită și în municipiul Miercurea-Ciuc

Ziua Veteranilor de Război, marcată în fiecare an în data de 29 aprilie, a fost sărbătorită sâmbătă și în municipiul Miercurea-Ciuc, în Piața Tricolorului, la Monumentul Ostașului Necunoscut, printr-o ceremonie militară și religioasă de comemorare a luptei și jertfei armatei și a poporului român pentru libertate și independență, pentru unitate și integritate națională.

După intonarea Imnului Național și oficierea serviciului religios, prefectul județului Harghita, Petres Sándor, a dat citire mesajului prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă, iar comandantul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, col. Nicolae-Gabriel Oros, al ministrului Apărării Naționale,  Angel Tîlvar, și al șefului Statului Major al Apărării, gen. Daniel Petrescu.

În cadrul ceremoniei, col. Nicolae-Gabriel Oros a amintit că în județul Harghita mai sunt în viață 16 veterani de război, dintre care trei în municipiul Miercurea-Ciuc. Unul dintre aceștia, Radvanschi Ștefan, a împlinit vârsta de 100 de ani, la ceremonial fiind prezentă și familia acestuia, ocazie cu care comandantul Brigăzii 61 Vânători de Munte a înmânat o plachetă și o diplomă de onoare nepoatei acestuia.  

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de onoare. (Șt.P.)

Pachete cadou distribuite veteranilor de război

În contextul sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război, reprezentanții Centrului Militar Județean Harghita, în cooperare cu reprezentanții Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, au avut onoarea de a distribui un număr de 16 pachete cadou veteranilor de război și văduvelor veteranilor de război de pe raza județului Harghita.

„A fost un gest mic pentru noi, dar o bucurie mare pentru veteranii de război, atunci când le-am trecut pragul. Ne-au primit cu căldură și cu bucurie și ne-au relatat experiențele pe care le-au trăit în timpul luptelor purtate pentru libertatea noastră în Al II-lea Război Mondial.

Le-am transmis prețuirea și recunoștința noastră pentru faptele lor de vitejie și am adus un pios omagiu celor care au căzut la datorie și celor care nu mai sunt printre noi”, precizau reprezentanții Centrului Militar Județean.

Maior Mihail Botezatu din cadrul biroului informare-recrutare al CMJ Harghita, ne spunea că cele 16 pachete au fost împărțite veteranilor din Miercurea-Ciuc, Toplița, Odorheiu Secuiesc, Dobeni, Porumbenii Mari, Atid, Păltiniș, Mugeni, Suseni, Văcărești și Ditrău. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.