Ziua Prieteniei la Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 19 iunie 2024
Home » Societate » Ziua Prieteniei la Miercurea Ciuc
Ziua Prieteniei la Miercurea Ciuc

Ziua Prieteniei la Miercurea Ciuc

Asociaţia pentru Siguranţă Comunitară şi Antidrog (ASCA) – Filiala Judeţului Harghita a organizat luni, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Miercurea Ciuc, evenimentul de finalizare a proiectului „ZIUA PRIETENIEI”, cofinanţat de Consiliul Judeţean Harghita.

Au participat membri ASCA Harghita, ai grupului Şezătoare la Miercurea Ciuc, coordonat de Alexandra Ţifrea, Ioan Proca – consilier judeţean, Cristinel Glodeanu – inspector şcolar general adjunct, cadre didactice de la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” şi de la Colegiul Naţional „Octavian Goga” M. Ciuc, elevi şi părinţi ai elevilor de la şcolile menţionate, cadre militare în rezervă din Miercurea Ciuc.

S-a vorbit despre ideea demarării acestui proiect, despre importanţa derulării în comunitate de astfel de proiecte, despre importanţa parteneriatelor, dar mai ales despre importanţa echipei de implementare. Au vorbit despre prietenie dnul consilier judeţean Ioan Proca, dnul inspector şcolar general adjunct Cristinel Glodeanu, reprezentanţii echipei de implementare a proiectului Adreana Teslovan şi Alexandra Ţifrea.

A fost organizată o expoziţie de desene (depuse pentru concursul adresat elevilor cu vârsta între 11-13 ani), Afişe pentru pace, concurs devenit deja tradiţional şi organizat cu sprijinul Asociaţiei Club Lions Miercurea Ciuc. A fost organizată o expoziţie de costume tradiţionale româneşti şi maghiare şi a fost completată CARTEA PRIETENIEI cu mesaje semnificative, de suflet despre prietenie. Au fost premiaţi elevii participanţi la concursul de desene şi apoi, în semn de prietenie, au fost lansate baloane din balconul Casei de Cultură.

Pentru divertisment şi marcarea evenimentului s-au făcut poze la minut (pe care le-a primit fiecare participant), s-au servit gustări şi dulciuri, sucuri şi apă, am lansat baloane şi cel mai important – am socializat cu persoane pe care nu le-am mai întâlnit de o lungă perioadă de timp.

Prin acest proiect am dorit să ne exprimăm dorinţa ca în această zonă multiculturală să se construiască poduri între comunităţi şi nu ziduri, să ne bucurăm împreună de minunatele tradiţii ale fiecăruia, dar mai ales să învăţăm cât de importantă este comunicarea în relaţiile interpersonale.

Preşedinte Adreana Teslovan

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Cine sunt prietenii? Au fost și ei prezenți la acțiune?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.