Ziua Mondială a Zonelor Umede 2017 | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 24 iulie 2024
Home » Agricultură/Ecologie » Ziua Mondială a Zonelor Umede 2017
Ziua Mondială a Zonelor Umede 2017

Ziua Mondială a Zonelor Umede 2017

Concurs de fotografii pentru tinerii de 18-25 ani!

În întreaga lume, ziua de 2 februarie este sărbătorită ca fiind Ziua Mondială a Zonelor Umede, conform deciziei luate în 1971, la Ramsar, în Iran.

Obiectivul convenţiei este acela dea conserva zonele umede, ca habitat al păsărilor acvatice, acestea fiind considerate importante resurse de valoare economică, naturală, ştiinţifică şi recreativă. Zonele umede sunt cruciale pentru om, datorită capacităţii lor de stocare a cantităţilor mari de apă proaspătă, atenuarea impactului inundaţiilor şi a secetelor, precum şi pentru productivitatea lor biologică. Schimbările climatice din ultimele decenii, suprapopularea şi implicit utilizarea necorespunzătoare a terenurilor, precum şi a resurselor de apă duc la degradarea acestor zone, a căror pierdere poate fi ireversibilă.

În fiecare an este selectată o temă, care este concentrată pe o funcţie vitală a zonelor umede. Tema din acest an este „Zonele umede – pentru reducerea riscurilor dezastrelor naturale”.

Scopul activităţilor ecologice din acest an este de a mări gradul de conştientizare şi de a sublinia rolul vital al zonelor umede în reducerea impactelor fenomenelor extreme, precum inundaţiile, seceta şi furtunile asupra comunităţilor.

Ziua Mondială a Zonelor Umede constituie prilej pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani de a participa la un concurs în care aceştia pot posta o fotografie despre o zonă umedă favorită. Concursul se desfăşoară între 02.02-02.03.2017 pe site-ul http://www.worldwetlandsday.org.

Câştigătorul va avea posibilitatea să viziteze un sit Ramsar oriunde în lume prin intermediul organizaţiei Star Alliance Biosphere Connection.

Domokos László József,                                                      Kovásznai Sándor,

  director executiv                                                                   consilier

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.