Ziua Jandarmeriei Române, sărbătorită la CPPCJ Gheorgheni | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 7 octombrie 2022
Home » Societate » Ziua Jandarmeriei Române, sărbătorită la CPPCJ Gheorgheni
Ziua Jandarmeriei Române, sărbătorită la CPPCJ Gheorgheni

Ziua Jandarmeriei Române, sărbătorită la CPPCJ Gheorgheni

IJJ Harghita va marca această zi, vineri, la Topliţa

Data de 3 aprilie reprezintă o zi cu însemnătate deosebită pentru toţi jandarmii. Jandarmeria Română aniversează 169 de ani de activitate, fiind una dintre puţinele instituţii ale statului român care se poate mândri cu o istorie atât de îndelungată, ceea ce denotă continuitate, coerenţă şi păstrarea unor valori autentice.

Instituţia noastră devine pe zi ce trece un stâlp de stabilitate, de credibilitate şi mai ales o forţă umană, aflată permanent în sprijinul semenilor.

Premergător zilei aniversare, pe 1 aprilie a.c., Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi (CPPCJ) Gheorgheni a organizat un Campionat de minifotbal sub egida FAIR PLAY şi un Campionat de tenis de masă, competiţii la startul cărora s-au aliniat, alături de echipa unităţii noastre, colegi din cadrul IJJ Harghita – Detaşamentul 4 Jandarmi Gheorgheni, Poliţia municipiului Gheorgheni, Detaşamentul de Pompieri Gheorgheni şi Poliţia Locală Gheorgheni.

În 2 aprilie am organizat, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita, mai multe standuri de prezentare a tehnicii din dotare şi a mijloacelor de intervenţie, în faţa Liceului „Salamon Ernő” din municipiul Gheorgheni, activitate menită a încuraja elevii să îmbrăţişeze cariera de jandarm şi să asigure deschiderea instituţiei noastre faţă de comunitatea locală. În aceeaşi zi, la sediul centrului, am desfăşurat o competiţie de atletism.

Manifestările prilejuite de aniversarea Zilei Jandarmeriei Române au culminat miercuri, 3 aprilie, când întregul personal al centrului, reprezentanţii instituţiilor publice judeţene şi locale, cadre militare în rezervă, precum şi personalul aflat la cursuri în centrul nostru au participat la mai multe activităţi: Ziua Porţilor Deschise, la care au luat parte elevi ai unor instituţii de învăţământ din municipiul Gheorgheni; citirea mesajelor aniversare adresate personalului Jandarmeriei Române; înaintarea în grad înainte de termen a doi subofiţeri din cadrul centrului pentru merite deosebite; acordarea plachetei onorifice „Jandarmul de onoare al unităţii”; înmânarea de diplome aniversare participanţilor la această activitate; prezentarea unor exerciţii demonstrative.

Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni, ca instituţie militară de învăţământ, reprezintă o componentă importantă, profesionistă şi credibilă a Jandarmeriei Române.

Faptul că jandarmii dau dovadă de profesionalism şi operativitate şi sunt capabili să acţioneze eficient în misiuni, să intervină în orice situaţie atunci când sunt solicitaţi, se datorează şi nouă, celor din centru, cei care le-am împărtăşit din experienţa noastră şi care i-am format ca buni profesionişti.

La 169 de ani de existenţă, Jandarmeria Română dovedeşte că rămâne acelaşi corp de elită responsabil şi loial intereselor statului român. Jandarmeria Română reprezintă o forţă credibilă şi respectabilă, garant al păstrării ordinii constituţionale, democraţiei, valorilor şi drepturilor fundamentale ale cetăţenilor. (Purtătorul de cuvânt al CPPCJ Gheorgheni)

În premieră, IJJ Harghita va sărbători Ziua Jandarmeriei Române la Topliţa

Astăzi, 5 aprilie, începând cu ora 09:00, jandarmii harghiteni vor sărbători în premieră Ziua Jandarmeriei Române la Topliţa.

Astfel, între orele 09:00 şi 12:00, în faţa Casei de Cultură a municipiului Topliţa vor fi expuse standuri cu tehnica şi materialele aflate în dotarea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita, iar începând cu ora 12:00, în Sala de spectacole va avea loc şedinţa festivă dedicată sărbătoririi împlinirii a 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, intrarea fiind liberă.

Ziua se va încheia cu Parada militară a jandarmilor harghiteni, ce va avea loc pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din municipiul Topliţa.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.