Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ziua Copilului, marcată în nordul judeţului | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 16 aprilie 2024
Home » Societate » Ziua Copilului, marcată în nordul judeţului
Ziua Copilului, marcată în nordul judeţului

Ziua Copilului, marcată în nordul judeţului

Într-o perioadă în care aproape toată lumea a fost atentă la alegeri, la scandalul de la Valea Uzului şi la vizita Papei de la Şumuleu-Ciuc, topliţenii nu au uitat că în acest sfârşit de săptămână este una dintre cele mai importante sărbători pentru cei mai mici: Ziua Copilului. Iar pentru aceasta au contribuit municipiul Topliţa, instituţiile de învăţământ din oraş, Casa de Cultură Topliţa, Biblioteca Municipală „George Sbârcea”, Serviciul Judeţean de Ambulanţă – Staţia Topliţa, Centrul de Informare Turistică Topliţa.

Activităţile dedicate celor mici au început încă de săptămâna trecută, când au fost organizate un campionat de baschet şi un concurs de prim-ajutor intitulat „Şi tu poţi salva o viaţă” – ediţia a VII-a.

În această săptămână au fost organizate alte activităţi sportive pentru copii: campionat de minifotbal, de tenis de masă, de şah, dar şi Crosul copiilor.

Miercuri, în parcarea primăriei a avut loc un spectacol dedicat celor mici, o paradă a personajelor de desene animate, jocuri interactive, pictură pe faţă, au fost premiaţi câştigătorii întrecerilor sportive.

Manifestările se vor încheia astăzi, când, de la ora 10:30, la Biblioteca Municipală „George Sbârcea” va avea loc atelierul „Poveşti cu har, poveşti cu dar”.

∗∗∗

În nordul judeţului şi alte localităţi vor marca ziua celor mici.

La Tulgheş, Ziua Copilului va fi sărbătorită duminică, începând cu ora 12:30, în parcul din centrul localităţii. Evenimentul va cuprinde parada dinozaurilor, personaje din filmele de animaţie, muzică, spectacol de magie şi iluzionism, sute de baloane colorate.

Şi la Corbu, cei mici vor fi sărbătoriţi tot duminică, în cadrul unui eveniment intitulat „Ziua Copilului de vis”, care va începe la ora 15:00 şi în cadrul căruia cei mici vor lua contact, într-un mod distractiv, cu ştiinţa (fun science), vor fi poveşti, dar va cuprinde şi ateliere de pictură pe faţă (face painting).

La Gălăuţaş, tot astăzi, de la ora 10:00 are loc „Sărbătoarea copilăriei”, un eveniment organizat de primărie şi găzduit de căminul cultural. În cadrul acestuia vor fi amenajate ateliere de fun science, face painting şi magie.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.