Zilele Municipiului Miercurea-Ciuc 2017 | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 iulie 2024
Home » Timp Liber » Zilele Municipiului Miercurea-Ciuc 2017
Zilele Municipiului Miercurea-Ciuc 2017

Zilele Municipiului Miercurea-Ciuc 2017

3-6 august

Manifestările culturale şi sportive prilejuite de tradiţionala de-acum sărbătorire a Zilelor Municipiului Miercurea-Ciuc încep în data de 3 şi se vor încheia în data de 6 august, la ora 23:00. Aşadar, de joi, cu mic, cu mare, să fiţi pregătiţi, odihniţi şi înarmaţi cu voie bună pentru că municipalitatea a pregătit un program foarte bogat de activităţi culturale, distractive, sportive care să satisfacă toate gusturile şi toate vârstele. Pe trei scene – în Pieţele Libertăţii, Majláth Gusztáv şi în curtea Muzeului din Cetatea Mikó – vor avea loc concerte, expoziţii, filme, târg de meşteşuguri populare, la cort se vor putea degusta vinuri, dar şi pălinca, va fi expoziţie de autovehicule de epocă, un alt cort va fi la dispoziţia copiilor cu activităţi speciale pentru ei, formaţii de dans vor susţine programe de dansuri, va fi şi muzică populară, dar şi dans sportiv, o expoziţie canină îi va satisface pe iubitorii de animale, la teatrul municipal va avea loc MimeBassCover – joc de pantomimă, dar şi spectacol de teatru, Parcul Central va fi împânzit de tarabe cu obiecte artizanale cu vânzare şi tot aici se va desfăşura apreciatul festival al cartofului. Dintre activităţile sportive voi aminti, în acest context, concursul naţional de automobile, competiţia de înot pentru amatori, maratonul Apemin Tuşnad, competiţie de îndemânare auto etc.

Iată şi câteva repere scoase din multitudinea de manifestări:

Miercuri, 2 august: Cupa OTP Bank la fotbal pentru tineret, la Stadionul Municipal.

Joi, 3 august: Concertul de deschidere a manifestărilor Zilelor Municipiului Miercurea-Ciuc, care va avea loc la Biserica „Szt. Ágoston”, de la ora 20:00.

Vineri, 4 august: la ora 19:00 gală de operă, în sala cinematografului; la ora 20:00, spectacol de teatru pe scena din curtea Cetăţii şi tot acolo va avea loc decernarea premiului Pro Urbe; de la ora 19:00, pe ambele scene din Piaţa Libertăţii şi Majláth G.K. vor avea loc concerte cu concursul mai multor formaţii, dintre care amintim Exit Rock Band, Voltaj, Beatrice.

Sâmbătă, 5 august: în Parcul central, între orele 10:00-16:30, se va desfăşura festivalul cartofului; la ora 18:00, în Piaţa Cetăţii va avea loc expoziţia canină, tot la ora 18:00, în sala Cinematografului va avea loc spectacolul de teatru „M de la iepure” – de Andreea Radu şi tot de la ora 18:00, la Casa artelor (Casa de Cultură a Sindicatelor) va avea loc spectacolul susţinut de formaţia de dans sportiv Real dance.

Duminică, 6 august: Maratonul secuiesc, start la ora 09:00 din Piaţa Cetăţii; la ora 11:00, pe Arena „Eröss Zsolt” va avea loc competiţia de îndemânare auto; de la 11:00-14:00, pe scena mare din Piaţa Libertăţii va avea loc Festivalul folcloric „Kosz Szilveszter”; între orele 11:00-23:00, în curtea Cetăţii va avea loc Festivalul de ritm şi percuţie DOB-BAN, Nightlosers şi alţii; pe celelalte scene se vor întrece în măiestrie formaţii de muzică şi dansuri populare şi concerte: Szőcs Reni, Freddie, Vastag Csaba.

Vor fi zile fierbinţi, şi la propriu, şi la figurat. Meteorologii au anunţat şi ne atenţionează că vor fi zile caniculare, de aceea sugerăm să vă feriţi cum ştiţi mai bine de razele fierbinţi ale soarelui de august, dar fără să renunţaţi să participaţi la manifestările preferate. Cel mai bine va fi să ieşiţi la o bere şi mici – care vor fi din belşug, ca întotdeauna – după apusul soarelui până la miezul nopţilor, în special la miezul nopţii de 6 spre 7 august, mai precis la ora 23:00, când manifestările Zilelor Municipiului Miercurea-Ciuc 2017 se vor încheia cu un superb foc de artificii.

AURELIA ILUŢ

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.