Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Zilele Judeţului Harghita, ediţia a XIII-a, 25 mai – 4 iunie 2017 | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 21 februarie 2024
Home » Timp Liber » Zilele Judeţului Harghita, ediţia a XIII-a, 25 mai – 4 iunie 2017
Zilele Judeţului Harghita, ediţia a XIII-a, 25 mai – 4 iunie 2017

Zilele Judeţului Harghita, ediţia a XIII-a, 25 mai – 4 iunie 2017

În spiritul aşteptării Rusaliilor

Zilele Judeţului Harghita, organizate de Consiliul Judeţean Harghita, Centrul Cultural Judeţean Harghita, precum şi de instituţiile din subordinea CJH, în 2017, când se împlinesc 450 de ani de la primul pelerinaj votiv de la Şumuleu-Ciuc, săptămâna ce precede marea sărbătoare religioasă de Rusalii va trebui să-i întâmpine pe pelerini, pe cei dragi, pe toţi cei care revin acasă din străinătăţuri şi să fie primiţi cum se cuvine, cum se cade creştineşte.

„Dacă anul trecut, Zilele Judeţului Harghita s-au adresat tinerilor, în acest an tematica principală este în spiritul aşteptării Rusaliilor. Toate acţiunile noastre sunt subordonate acestui scop. Diferite evenimente culturale, artistice, de artă plastică, muzică clasică şi folclorică, teatrale, economice, sportive, gastronomice sau turistice, târgurile şi expoziţiile – toate se doresc a fi puncte de atracţie pentru toţi harghitenii şi pentru toţi oaspeţii noştri. Prin toate acestea dorim să prezentăm, să arătăm lumii valorile noastre, toate acestea făcându-le într-un mod care să aibă în centrul atenţiei evenimentul religios de la Şumuleu, sărbătoare la care să fim împreună şi să ne dea putere şi pentru zilele de lucru” – a precizat Biró Barna Botond, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Harghita, prezent la conferinţa de presă ce a avut loc marţi, 23 mai, în care Ferencz Angela, directoarea Centrului Cultural Judeţean Harghita, a prezentat momentele premergătoare Zilelor Judeţului Harghita.

În legătură, aşadar, cu pregătirile evenimentului din acest an, Ferencz Angela a scos în evidenţă faptul că „întreaga echipă care a contribuit la alcătuirea programului s-a străduit să găsească şi să ofere ceva despre noi, cu valorile specifice comunităţilor noastre, ce avem şi de ce suntem mândri şi rezultatul este pozitiv, faţă de alţi ani putându-se constata o oarecare reînnoire a şirului de evenimente pe care le vom oferi în această perioadă”.

Trebuie spus faptul că pe lângă afişe s-a tipărit caietul cu programe, într-un număr de 1.000 de exemplare în limba maghiară şi 250 de exemplare în limba română. În aceste caiete veţi avea posibilitatea să optaţi la care eveniment doriţi să participaţi, fiind indicat locul şi ora. Pentru a vă fi şi mai uşor, va trebui să observaţi că evenimentele din zona Ciuc are file verzi, zona Odorhei are file albastre, iar zona Gheorgheni – din care face parte şi zona de nord a judeţului Harghita – această zonă, aşadar, are file în culoarea cafenie, maronie, cum vreţi să-i spuneţi.

Cei care nu vor avea norocul să aibă un caiet cu programul evenimentelor culturale din zilele de 25 mai – 4 iunie 2017, pentru informaţii puteţi intra pe Facebook şi mai rămâne de precizat faptul că pe afişe, pe caietul cu programul evenimentelor se află un cod de bare care poate fi scanat cu telefonul mobil şi astfel se pot obţine toate informaţiile privind cele peste 100 de evenimente cuprinse în programul Zilelor Judeţului Harghita.

AURELIA ILUŢ

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.