Zilele Comunei Subcetate | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 23 ianuarie 2023
Home » Timp Liber » Zilele Comunei Subcetate
Zilele Comunei Subcetate

Zilele Comunei Subcetate

Cu ocazia Zilelor Comunei Subcetate, care s-au desfăşurat sâmbătă şi duminică în centrul localităţii, Primăria şi Consiliul Local au pregătit un program din care nu au lipsit muzica pentru toate gusturile şi diferitele bunătăţi culinare. Participanţii au luat parte la o serie de recitaluri, la două concerte extraordinare susţinute de invitaţii speciali: Ansamblul artistic profesionist „Crişana” din Oradea şi Trupa Krypton, la expoziţia de pictură pe sticlă şi string art a elevilor de la Liceul „Miron Cristea” şi nu numai.

Sâmbătă seara, pe scena de lângă târg, au susţinut recitaluri Mădălina Roman şi Grupul folk LMCS Subcetate, format din elevi ai Liceului „Miron Cristea”, coordonat de prof. Daniela Buzilă. Duminică, publicul a avut bucuria de a urmări două concerte inedite. Începând cu ora 19,00 pe scenă a urcat Ansamblul artistic profesionist „Crişana” din Oradea, care a prezentat audienţei suite orchestrale, suite de dansuri populare româneşti, melodii instrumentale la vioară, goarnă şi taragot, urmate de recitalurile interpreţilor Leontin Ciucur, Cornel Borza, Luminiţa Tomuţa, Cornelia Covaciu, Felicia Costin, Petrică Popa şi Stângaciu. De la ora 21,00 publicul a putut urmări concertul susţinut de trupa Krypton, cunoscută pentru participările premiate la numeroase festivaluri rock importante. Muzicienii din Krypton se remarcă printr-un stil muzical propriu, numit new wave rock.

Încă un punct forte al manifestărilor culturale organizate de zilele comunei în acest an l-a reprezentat Expoziţia de pictură pe sticlă şi string art a elevilor de la Liceul „Miron Cristea”, coordonaţi de prof. Daniela Buzilă, prof. Bogdan Pulhac şi sprijiniţi de conducerea liceului, cu lucrări premiate la faza judeţeană a Olimpiadei Naţionale de Meşteşuguri artistice tradiţionale, desfăşurată în iunie la Centrul Cultural „Miron Cristea” din Miercurea Ciuc. Elevii din Subcetate au participat la două secţiuni anul acesta, pictură pe sticlă şi arte decorative, aducând acasă două premii 1, patru premii 2, două premii speciale şi unul de excelenţă. Lucrările realizate în tehnica string art au fost răsplătite cu un premiu special. La faza naţională a olimpiadei, ce a avut loc la Sibiu, eleva Mirabela Dobrean a obţinut premiul 2. Toate lucrările din cadrul expoziţiei, realizate cu meticulozitate şi îndemânare, denotă implicare deosebită şi pasiune pentru artă. Expoziţia deschisă pe 17 august la Căminul Cultural este împărţită în 3 categorii, întrucât cuprinde lucrările de string art și picturile pe sticlă ale elevilor, precum şi lucrările de string art ale prof. Daniela Buzilă. Expoziţia rămâne deschisă câteva săptămâni şi se poate vizita de luni până vineri, între orele 9,00 – 17,00.

Cosmina Marcela OLTEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.