Zeci de poliţişti pregătiţi pentru acţiuni speciale, în stagiu internaţional organizat în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 9 iunie 2023
Home » Societate » Zeci de poliţişti pregătiţi pentru acţiuni speciale, în stagiu internaţional organizat în Harghita
Zeci de poliţişti pregătiţi pentru acţiuni speciale, în stagiu internaţional organizat în Harghita
oznorDL

Zeci de poliţişti pregătiţi pentru acţiuni speciale, în stagiu internaţional organizat în Harghita

Câteva zeci de poliţişti din cadrul serviciilor de acţiuni speciale din mai multe zone ale ţării, precum şi din Slovacia şi Republica Moldova participă zilele acestea la un stagiu internaţional de pregătire organizat în Harghita, la activităţi luând parte şi reprezentanţi ai altor structuri de combatere a crimei organizate şi vânători de munte. Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita, comisarul şef Mircea-Ştefan Iordan, a declarat, în poligonul de la marginea municipiului Miercurea-Ciuc, că este vorba despre un stagiu internaţional de pregătire în domeniul armelor de foc şi tacticilor de intervenţie, alături de poliţişti din Slovacia şi Republica Moldova fiind prezenţi reprezentanţi ai serviciilor de acţiuni speciale din nouă judeţe ale României şi din capitală.

Acesta a precizat că evenimentul se află anul acesta la cea de-a zecea ediţie şi este absolut util şi necesar în condiţiile actuale, mai ales că se face şi schimb de date şi de informaţii, respectiv de metode şi tactici de intervenţie „tocmai pentru a fi pregătiţi pentru a face faţă oricăror provocări prezente şi viitoare şi a fi în permanenţă cei mai buni”.

Mircea-Ştefan Iordan a adăugat că exerciţiile includ diverse intervenţii, de la cele cu autovehicule sau asupra unor autovehicule, până la luarea de măsuri în cazul unor atacuri teroriste sau luări de ostatici.

„Avem la bază şi experienţa anilor trecuţi şi vrem să exersăm tot ceea ce ne-a ieşit bine să fim perfecţi şi perfectibili, astfel încât pe viitor să eliminăm orice risc indiferent de care parte ar fi. (…) Noi suntem la cea de-a zecea ediţie şi susţinem şi încurajăm astfel de evenimente, pentru că este spre binele nostru şi al cetăţeanului să fim pregătiţi astfel încât într-o situaţie reală să fim cei mai buni”, a afirmat şeful IPJ Harghita.

În afară de poliţiştii slovaci şi moldoveni, la stagiul internaţional de pregătire participă până în data de 25 iunie reprezentanţi ai serviciilor de acţiuni speciale din Bucureşti şi din judeţele Harghita, Iaşi, Bacău, Cluj, Sibiu, Braşov, Hunedoara, Satu Mare şi Covasna.

EMIL GROZA

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.