Zece ani de Kangoo Jumps în Miercurea Ciuc şi România | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 25 septembrie 2023
Home » Timp Liber » Zece ani de Kangoo Jumps în Miercurea Ciuc şi România
Zece ani de Kangoo Jumps în Miercurea Ciuc şi România

Zece ani de Kangoo Jumps în Miercurea Ciuc şi România

Pe 17 şi 18 martie, harghitenii sunt aşteptaţi la un eveniment inedit în cadrul căruia pot să facă mişcare alături de instructori celebri din întreaga lume, dar pot contribui şi pentru ajutarea copiilor bolnavi de cancer

 

În România, Kangoo Jumps a apărut acum 10 ani, când Kinga Sebestyén a adus acest tip de mişcare în Miercurea Ciuc. Pe lângă promovarea acestui sport, Kinga s-a îndreptat şi spre acţiunile caritabile, punând bazele unei colaborări importante cu Asociaţia MAME. Astfel, în fiecare an, a reuşit să întindă o mână de ajutor copiilor bolnavi de cancer. În primul an a fost ajutat un copil cu leucemie să meargă pentru tratament în Italia. În al doilea an s-a contribuit la renovarea spitalului din Fundeni pentru copii bolnavi de cancer. Iar anul trecut s-a făcut un centru unde copii bolnavi de cancer pot merge însoţiţi de părinţi şi vor beneficia inclusiv de asistenţă psihologică. Practic, spunea Kinga Sebestyén, în fiecare an, echipa Kangoo Jumps a adunat mulţi bani pentru copii.

În acest an, când se împlinesc 10 ani de existenţă a Kangoo Jumps, Kinga şi restul echipei propun un eveniment unic pentru oraşul Miercurea Ciuc, asta şi pentru că acest sport care presupune săritul cu ajutorul unor ghete speciale a apărut pentru prima dată în ţară în municipiul harghitean.

10 Years Kangoo Jumps Romania For Life va avea loc pe 17 şi 18 martie şi va reuni programe de mişcare, dar şi cursuri pentru cei care vor să obţină o licenţă sau seminarii în care se va vorbi despre nutriţie, toate acestea desfăşurându-se alături de invitaţi importanţi din domeniu.

Pe lângă mişcarea făcută sau informaţiile primite, cei care vor participa la acest eveniment, indirect, vor participa la donaţia făcută către copii bolnavi de cancer.

Importanţa pentru cei care vor lua parte la eveniment

Ábráhám Előd, reprezentant al Asociaţiei Sport SMAFTA Miercurea Ciuc, spunea în cadrul unei conferinţe de presă care prezenta evenimentul, că 10 Years Kangoo Jumps Romania For Life este diferit faţă de celelalte evenimente sportive, pentru că este unul caritativ, dar şi pentru că oferă posibilitatea spectatorilor să se alăture oricând celor care vor face mişcare.

O altă noutate a acestui eveniment este şi aceea că vor fi prezenţi la Miercurea Ciuc nu numai oameni care vor preda teorie, ci care vor urca pe scenă alături de participanţi, astfel că cei care vor merge în acel sfârşit de săptămână pe la Sala Sporturilor vor avea posibilitatea să înveţe lucruri chiar de la iniţiatorii unor stiluri de fitness.

„Cel mai important este – arăta Ábráhám Előd – că-l aducem pe Billy Blanks, care a început fitness-ul modern, aducând elemente din arte marţiale, făcând mult mai accesibil acest sport”.

Acesta spunea că şi instructorii din zonă vor avea de câştigat pentru că au posibilitatea să participe la cursuri de perfecţionare oferite chiar de cei care au iniţiat unele stiluri.

„Ne distrăm şi donăm bani”

Kinga Sebestyén, reprezentanta Kangoo Jumps România și organizatoarea evenimentului, sublinia faptul că ideea concursului este aceea ca participanţii să se distreze, dar în acelaşi timp să se şi doneze către Asociaţia MAME. Ea spunea că, în urmă cu 9 ani, ziua de 15 martie a fost declarată ca fiind ziua Kangoo Jumps pentru viaţă. Cu această ocazie, în toate sălile unde se practică acest sport, chiar dacă nu se organizează un eveniment special, orele din acea zi sunt donate pentru copii bolnavi de cancer.

Acum, după 10 ani de la apariţia Kangoo Jumps în România, Kinga Sebestyén a dorit să marcheze acest moment chiar la Miercurea Ciuc, în oraşul ei natal, aşa cum spunea în cadrul conferinţei de presă. Iar pentru acesta, în perioada 17-18 martie, vor fi prezenţi la Miercurea Ciuc invitaţi din 40 de ţări, printre aceştia aflându-se şi Jason Mellars (care a inventat programele Kangoo Jumps), Billy Blanks (inventatorul programului Tae Bo) sau Panos Balatsinos, din Grecia, care vine cu un program nou pe ghete – cross trening.

În cadrul 10 Years Kangoo Jumps Romania For Life se vor organiza şi cursuri de formare pentru cei care vor să devină instructori, fiind o şansă, poate unică, pentru a-şi obţine licenţa chiar de la iniţiatorii unor stiluri. Cursurile durează o singură zi, iar cei care doresc să participe la ele vor trebui să meargă cu teoria învăţată deja, să aibă cunoştinţe de anatomie, să aibă experienţă în sport şi să fi absolvit o facultate de sport sau un curs de aerobic.

La Miercurea Ciuc vor fi prezenţi şi câţiva nutriţionişti. „Unul dintre ei e din America – Billy Blanks; din Bucureşti – Cristian Mărgărit; din Miercurea Ciuc – Nagy Hunor. Ei o să ne prezinte nişte subiecte foarte importante: cum să trăim sănătos, cum să mâncăm sănătos, ce să facă instructorii şi clienţii dacă vor să facă sport. Sunt seminarii bune nu numai pentru instructori, ci şi pentru clienţi”, spunea Kinga Sebestyén.

În cadrul programului vor mai fi şi seminarii de business, în cadrul cărora cei care doresc să-şi deschidă săli de aerobic, de sport sau de Kangoo pot primi sfaturi importante de la cei cu experienţă în acest domeniu.

Participarea

La 10 Years Kangoo Jumps Romania For Life se poate participa pe bază de bilet, organizatorii scoţând la vânzare mai multe tipuri. Sunt bilete pentru cei care vor doar să privească, sunt bilete pentru cei care doresc să-şi ia ghete de Kangoo Jumps şi să sară toată ziua şi sunt bilete care asigură accesul la seminarii. Aceste bilete au fost puse în vânzare pe site-ul kangooclub.ro, dar se pot procura şi în ziua evenimentului, sâmbătă, 17 martie, între orele 08:00 şi 09:00.

Kinga Sebestyén a mai spus că banii încasaţi din biletele pentru public şi instructori vor fi donaţi.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.