Xsalt 2017 – Mai mult decât triatlon | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 21 iulie 2024
Home » Sport » Xsalt 2017 – Mai mult decât triatlon
Xsalt 2017 – Mai mult decât triatlon

Xsalt 2017 – Mai mult decât triatlon

Lacul Sfânta Ana va fi gazda celei de-a 7-a ediţii a Triatlonului Xsalt

Triatlonul este unul dintre sporturile cu cea mai rapidă creştere din lume, fiind practicat de bărbaţi şi femei, copii şi oameni în vârstă, de profesionişti, dar şi de sportivi amatori.

Triatlonul Xsalt se desfăşoară astăzi şi mâine, la Lacul Sfânta Ana, fiind o competiţie ajunsă la a 7-a ediţie şi care oferă următoarele categorii de concurs: Profesionişti & amatori , Individual & ştafetă şi copii. Ştafeta este dedicată atât pentru familii, cât şi pentru firme.

Organizatorii triatlonului – Asociaţia Adventure – spun că în acest an va avea loc mai mult decât o competiţie sportivă, evenimentul fiind completat cu un program cultural şi de recreere ce se va întinde pe tot weekend-ul.

Motto-ul sub care se va desfăşura ediţia din acest an va fi Înapoi la natură, dorindu-se să se atragă atenţia asupra unei abordări ecologiste.

Parte a Ligii României de Triatlon

Făcând parte din Liga României de Triatlon, la Xsalt 2017 s-au înscris peste 200 de sportivi, atât la individual, cât şi la ştafetă.

Traseul, atât pentru proba de individual, cât şi pentru ştafetă, va cuprinde o probă de înot pe distanţa de 800 de metri, urmată de cea de mountain bike (21,4 km, cu o diferenţă de nivel de 390 metri) şi se va termina cu proba de alergare pe o distanţă de 6,2 km (cu o diferenţă de nivel de 175 metri).

Traseul destinat copiilor va fi unul separat şi va cuprinde 50 de metri de înot, 1,1 km pentru bicicletă şi o alergare pe distanţa de 500 de metri.

Startul – sâmbătă dimineaţa

Chiar dacă evenimentul se va întinde pe durata a două zile (astăzi şi mâine), prima zi va fi dedicată înregistrării participanţilor, predarea KIT-ului de concurs, a şedinţei tehnice, precum şi a unei dezbateri la care vor participa Csibi Magor, director de program la WWF, şi Norbert Trandafir, participant în proba de înot la Jocurile Olimpice.

După concursul care va avea loc sâmbătă dimineaţa, organizatorii au pregătit un program variat, invitându-i pe cei care se vor afla în staţiune la un târg de produse de artizanat, la un spectacol de dansuri secuieşti, dar şi la un concert susţinut de Filip Dan Robert şi soţia, de formaţia Eyedrops, seara urmând a se încheia pe acordurile asigurate de DJ Gusoline.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.