Voluntari în Valea Ghimeşului | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 1 decembrie 2021
Home » Societate » Voluntari în Valea Ghimeşului
Voluntari în Valea Ghimeşului

Voluntari în Valea Ghimeşului

Este a şasea zi de când a început tabăra de lucru a voluntarilor Caritas. Ieri dimineaţă, aproape 90 de persoane au început munca în opt puncte de lucru: curăţă şi fac harta cimitirului din Lunca de Sus, văruiesc săli de clasă, renovează gardul liceului, curăţă pârtia de schi, pregătesc diverse activităţi pentru mici şcolari şi revopsesc gardul, poarta bisericii din Ghimeş-Făget.

În ultimele zile au avut loc activităţi similare, deşi vremea ploioasă ne-a cam încurcat. Cu toate acestea, nimic nu ne-a împiedicat să ne mirăm de zona superbă şi să vizităm locuri istorice. De exemplu, la casa ţărănească din Lunca de Sus, participanţii au fost întâmpinaţi cu gustosul langoş făcut la faţa locului de gazdele ospitaliere. În weekend au făcut o drumeţie pe Vârful Ciugheş, unde împreună cu localnicii au participat la sfânta liturghie în aer liber. Duminică au învăţat încondeiatul ouălor cu tradiţionalele motive din surse originale, dar mai înainte au avut un program spiritual interactiv. Nici seara nu a fost mai prejos, deoarece s-au distrat la spectacolul de teatru dat în cinstea lor, o performanţă extraordinară a tineretului local.

Tabăra se încheie miercuri după-amiază şi sperăm că gazdele vor fi mulţumite de prestaţia voluntarilor. Între timp aşteptăm şi primim cu drag pe toată lumea care doreşte să se implice în aceste activităţi: timpul de lucru este între orele 09:00 şi 15:00, iar după-amiaza sunt activităţi de agrement.

MOLNÁR József, PR-Caritas Alba Iulia

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.