Visit Harghita: comunitatea din Bruxelles „ademenită” în judeţul nostru | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 23 septembrie 2023
Home » Societate » Visit Harghita: comunitatea din Bruxelles „ademenită” în judeţul nostru
Visit Harghita: comunitatea din Bruxelles „ademenită” în judeţul nostru
hdrpl

Visit Harghita: comunitatea din Bruxelles „ademenită” în judeţul nostru

Consiliul Judeţean Harghita a participat în data de 4 mai, la Bruxelles, la evenimentele prilejuite de ziua porţilor deschise de la Comitetul Regiunilor, unde alături de numeroase alte zone au fost prezentate şi ofertele turistice ale judeţului Harghita.

La ediţia din acest an, ţinând cont de importanta alegerilor europarlamentare care vor avea loc în data de 26 mai, s-a pus accentul pe prezentarea standului şi interactivitatea cu vizitatorii. Şi în acest an produsele secuieşti s-au bucurat de popularitate, pe lângă bucatele gustoase, vizitatorii au fost ademeniţi în regiunea noastră de păpuşa secuiască, informaţii cu privire la drumurile de pelerinaj, filmul de prezentare a turismului religios din judeţ, aplicaţia pentru telefonul mobil Visit Harghita. Aplicaţia a fost realizată în urma finanţării europene, prin intermediul proiectului INSiGHTS obţinându-se importante realizări în domeniul promovării turistice a judeţului Harghita. Şi mişcarea Produs secuiesc a demarat în acelaşi mod în urmă cu zece ani ca şi aplicaţia Visit Harghita. Actualmente întreaga ofertă turistică se poate accesa într-un singur loc: locuri de cazare, restaurante, atracţii şi programe turistice. Cel mai important avantaj al aplicaţiei Visit Harghita este acela că se poate accesa în mod facil de către oricine care doreşte să petreacă un sejur memorabil în regiunea noastră.

„Noi oferim, comparativ cu infrastructura turistică avansată a ţărilor occidentale, experienţe unice, gusturi şi atracţii unice care pot fi găsite doar aici, în regiunea noastră. Ce ne face diferiţi şi unici? În primul rând peisajul care ne înconjoară, meseriile tradiţionale, stilul arhitectural, produsele locale tradiţionale unice şi sănătoase, elementele care de-a lungul vremii au devenit reprezentante ale culturii noastre şi, desigur, ospitalitatea oamenilor care trăiesc aici. Prin acestea ne deosebim de alte ţări, regiuni. Judeţul Harghita este locul ideal pentru cei care caută liniştea, serenitatea şi serviciile destinate familiilor”, a afirmat Bíró Barna Botond, completând: „În prezent este facil a călători în statele membre ale Uniunii Europene. Prin desfiinţarea graniţelor se oferă posibilitatea  legăturilor de colaborare în domeniul turismului. Avem ca scop atragerea turiştilor din ţările occidentale de a petrece o parte a concediului în regiune, în judeţul Harghita. Aceasta este o oportunitate prin care putem să utilizăm nu numai fondurile puse la dispoziţie prin intermediul programelor europene, ci şi promovarea destinaţiilor turistice şi creşterea numărului de înnoptări şi dezvoltarea turismului local. Uniunea Europeană este importantă pentru a putea continua demersurile începute în acest sens”, a conchis vicepreşedintele consiliului judeţean.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.