Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Urmează să pleci la un drum lung cu mașina? Iată ce trebuie să verifici | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Societate » Urmează să pleci la un drum lung cu mașina? Iată ce trebuie să verifici
Urmează să pleci la un drum lung cu mașina? Iată ce trebuie să verifici
Sursa foto: Pixabay.com

Urmează să pleci la un drum lung cu mașina? Iată ce trebuie să verifici

(Articol publicitar)

Autoturismul a ajuns să fie un element indispensabil. Atunci când ai de făcut drumuri pentru a rezolva probleme de ordin profesional sau când vrei doar să călătorești pentru a te relaxa, mașina e cea mai la îndemână variantă. Există și situații în care trebuie să îți folosești mașina după o lungă perioadă de pauză. În aceste circumstanțe, te poți lovi de provocări pe care nu le conștientizezi, înainte să fie deja prea târziu.

Cu ajutorul informațiilor din acest articol, vei afla care sunt verificările pe care trebuie să le faci, înainte de a pleca cu mașina într-o călătorie lungă. Aceste măsuri de precauție te pot scuti de amenzi mari, precum și să îți ofere un nivel mai mare de siguranță în călătoria ta.

Ce trebuie să verifici la mașină, înaintea unui drum lung

Înaintea fiecărui drum efectuat cu mașina, există o serie de elemente despre care trebuie să te asiguri că sunt bine puse la punct. Firește, înaintea unei călătorii lungi, măsurile de precauție sunt și mai importante. Iată de ce trebuie să verifici:

1.   Documentele auto

Pentru a putea circula în legalitate pe drumurile publice din România, este necesar să ai în mașină o serie de documente obligatorii. Cel mai problematic pentru șoferi este asigurarea de tip RCA, deoarece aceasta are un termen de valabilitate restrâns. Poți foarte ușor să uiți dacă ți-a expirat asigurarea RCA, mai ales în cazul în care nu ai condus mașina de mult. Pentru a putea să pleci liniștit la drum, ai posibilitatea să apelezi la verificare RCA la asigurări contactless. În cazul în care asigurarea ta nu mai este valabilă, ai posibilitatea să o reînnoiești chiar online, înainte de plecare.

2.   Tipul de cauciucuri montate

În România, șoferii sunt obligați să adapteze anvelopele autoturismelor la condițiile de drum din diferitele perioade ale anului. Astfel, dacă ai de gând să pleci într-o călătorie în timpul sezonului rece, verifică să ai montate cauciucurile de iarnă sau anvelopele all-season.

Este foarte important ca acestea să fie în stare bună, pentru siguranța ta și a pasagerilor. De asemenea, în cazul în care circuli pe timp de iarnă cu anvelope de vară, riști amenzi usturătoare.

3.   Consumabilele și starea pneurilor

Niciodată nu poți să știi peste ce provocări vei da pe parcursul unui drum lung, efectuat cu mașina. Este esențial să te asiguri în primul rând că pneurile mașinii tale sunt pregătite să facă față unui drum lung. Poți merge la un service pentru o verificare rapidă sau poți să ajustezi singur presiunea din pneuri, în benzinării.

Alte elemente pe care trebuie să le verifici sunt lichidul de frână și lichidul de parbriz. Există posibilitatea ca, în lipsa unei utilizări frecvente, să nu fi sesizat că pierzi lichid de frână. Astfel de pierderi pot să te pună în pericol în cazul traseelor lungi.

Și lichidul de parbriz este important, deoarece cu ajutorul acestei soluții îți asiguri o vizibilitate optimă pe parcursul drumurilor. Din fericire, lichidul de parbriz este ușor de găsit în orice benzinărie și poate fi completat și pe traseu. În orice caz, este de preferat să ai suficient încă de când pleci de acasă.

Acestea sunt cele mai importante elemente de care trebuie să te asigură că sunt la un nivel optim, înainte de a pleca la un drum lung. De asemenea, poți verifica și starea frânelor, precum și situația farurilor. Ai grijă de mașina ta și bucură-te de călătorii sigure!

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.