„UPU este pregătită pentru primirea pacienţilor, fiind asigurate şi echipamentele de protecţie individuală pentru personalul medical şi pentru personalul auxiliar” | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 3 decembrie 2023
Home » Sănătate » „UPU este pregătită pentru primirea pacienţilor, fiind asigurate şi echipamentele de protecţie individuală pentru personalul medical şi pentru personalul auxiliar”
„UPU este pregătită pentru primirea pacienţilor, fiind asigurate şi echipamentele de protecţie individuală pentru personalul medical şi pentru personalul auxiliar”

„UPU este pregătită pentru primirea pacienţilor, fiind asigurate şi echipamentele de protecţie individuală pentru personalul medical şi pentru personalul auxiliar”

Prefectul judeţului, preşedintele CJ şi şefa DSP Harghita au văzut circuitele medicale constituite la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc pentru gestionarea posibilelor cazuri de COVID-19

Prefectul judeţului, Ion Proca, care este şi preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, Tar Győngyi, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Borboly Csaba, au efectuat, ieri, o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc. Cu această ocazie, aceştia au văzut circuitele medicale constituite la nivelul unităţii sanitare pentru gestionarea posibilelor cazuri de COVID-19, în prezenţa managerului spitalului, dr. Konrád Judit, şefului UPU, dr. Kacsó Jolán, şi epidemiologului dr. Şerban Sîngeorzan.

Conform Biroului de presă din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Harghita, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc au fost reorganizate zonele de triaj, atât cea exterioară, cât şi cea din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU), cu intrări separate pentru pacienţii cu diferite afecţiuni faţă de cei simptomatici de COVID-19. În cadrul UPU au fost organizate săli de triere a pacienţilor, săli de tratament pentru cazurile grave, izolatoare pentru suspecţii la COVID-19, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

Potrivit sursei citate, fosta secţie de ortopedie a fost eliberată şi în cadrul ei au fost organizate saloane – „zonă tampon” – pentru pacienţii suspecţi de COVID-19 şi s-a finalizat amenajarea unei secţii ATI cu 12 paturi pentru pacienţii cu SARS-CoV-2 care suferă şi de alte afecţiuni. Saloanele respective sunt dotate cu toate echipamentele necesare asigurării asistenţei medicale pentru anestezie şi terapie intensivă, pentru posibilele cazuri grave.

„Astfel au fost create spaţii cu circuite bine definite pentru cele două categorii de pacienţi: cei cu diferite afecţiuni şi cei simptomatici. UPU este pregătită pentru primirea pacienţilor, fiind asigurate şi echipamentele de protecţie individuală pentru personalul medical şi pentru personalul auxiliar.

Toate aceste zone noi sunt constituite la parterul spitalului, fiind asigurată posibilitatea de triere şi de primire a bolnavilor, separat de alte căi de acces în unitatea sanitară”, a mai arătat, într-un comunicat de presă, Biroul de presă al Instituţiei Prefectului – Judeţul Harghita.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.