Unul din cei mai reputați polițiști din țară – detașat în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 22 ianuarie 2023
Home » Societate » Unul din cei mai reputați polițiști din țară – detașat în Harghita
Unul din cei mai reputați polițiști din țară – detașat în Harghita

Unul din cei mai reputați polițiști din țară – detașat în Harghita

Înainte să-și dea demisia, chestorul Liviu Vasilescu l-a detașat pe comisarul șef Radu Gavriș pe o perioadă de 6 luni în funcția de adjunct al inspectorului șef al IPJ Harghita. Gavriș era prim-adjunct al șefului Poliției Capitalei. În comunicatul Centrului de Informare și Relații Publice din cadrul IGPR se precizează că decizia a fost luată prin dispoziția inspectorului general al Poliției Române, detașarea fiind semnată de chestorul Liviu Vasilescu.

Radu Gavriș este unul din cei mai reputați polițiști din țară și a lucrat la anchete grele, ca șef al Serviciului Omoruri al Poliției Capitalei, pe care l-a condus timp de 11 ani și unde s-a distins prin faptul că nu a avut nici un caz nerezolvat.

Decizia transferării pare a fi o reglare de conturi având în vedere conflictul dintre Radu Gavriș și șefii din Poliția Română, unii gazetari afirmând de altfel că Gavriș „a fost exilat” în județul nostru.

Un polițist din București, Septimiu Pan, care s-a decis să vorbească despre clanurile interlope și despre legăturile acestora cu șefi din Poliție, afirma, în mijlocul scandalului cu negocierea înmormântării interlopului Pian: „Pe tot parcursul anchetei, încă din primele minute, Șeful Poliției Capitalei, Cms. Șef Berechet Bogdan, mai cunoscut printre subalterni drept Beizadeaua, a avut o atitudine duplicitară în sensul că insista să afle exact și imediat fiecare pas făcut de Serviciul Omoruri în dosar, deși legea interzice clar acest lucru, ce s-a mai găsit, pe cine urmează să aresteze, detalii tehnice strict secrete (…). Miercuri dimineață, 12.08.2020, s-a intrat peste Duduieni, au fost găsiți toți. Dormeau liniștiți pe prispă/terase, înșirați ca sardelele pe paturi și saltele, deși aveau două palate cu două etaje și jde camere, plus o mansardă uriașă (…). Nu se așteptau să vină cineva peste ei pentru că, ghici ciupercă, NU AVUSESE CINE SĂ-I AVERTIZEZE. Onor comisarul Berechet dimpreună cu ortacul său mai mare, chestorul Vasilescu, șeful IGPR, au aflat de acțiune de la televizor”.

Poate că nu trebuie omisă din raționamentul acestei detașări nici amenințarea secretarului de stat Bogdan Despescu cu demiterea celor care „au scurs” în presă imaginile care arătau întâlnirea nocturnă a capilor Poliției Române cu șefii clanului de interlopi Duduianu, deși nu există deocamdată indicii că oamenii lui Gavriș ar fi făcut asta. (M.G.)

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Vasilescu a procedat corect, conform metodelor operative polițienești! Iar cei care au dat filmuletul la presa sunt niște golani. Iar ministrul, prim ministrul și președintele trebuiau să-l apere pe Vasilescu, dar nu au făcut-o din interes electoral. Rușine. Dacă Gavriș este implicat în trădare, atunci trebuie dat afară, nu transferat la IPJ Harghita! Pentru că și acolo va trăda pe alții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.