Universitatea Babeş-Bolyai îşi aşteaptă viitorii studenţi la extensia din Gheorgheni | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 11 decembrie 2023
Home » Învățământ » Universitatea Babeş-Bolyai îşi aşteaptă viitorii studenţi la extensia din Gheorgheni
Universitatea Babeş-Bolyai îşi aşteaptă viitorii studenţi la extensia din Gheorgheni

Universitatea Babeş-Bolyai îşi aşteaptă viitorii studenţi la extensia din Gheorgheni

  • Înscrierile se pot face până pe 18 iulie

UBB – Extensia Universitară Gheorgheni a demarat în această săptămână înscrierile atât la nivel de licenţă, cât şi la nivel de master, data limită până la care se pot depune dosarele fiind 18, respectiv 17 iulie.

Pentru anul şcolar 2023-2024, la Facultatea de Geografia Turismului, nivel licenţă, linia română sunt 8 locuri bugetate şi 17 cu taxă, iar la linia maghiară 15 locuri bugetate şi 29 cu taxă. La admiterea pentru Masterat, specializarea Ecoturism şi dezvoltare durabilă sunt disponibile 21 de locuri bugetate şi 29 cu taxă, toate la linia maghiară.

Pentru nivelul de licenţă (pentru cei care vor intra în primul an de facultate), departajarea se va face în funcţie de media obţinută la examenul de Bacalaureat, însă dosarul de înscriere va cuprinde şi o scrisoare de motivaţie, care se poate descărca de pe pagina de Internet a facultăţii din Gheorgheni.

Candidaţii care au obţinut în perioada studiilor liceale unul din locurile I, II, III, la faza naţională a Olimpiadei de Geografie, distincţii (premiile I, II, III, menţiune) la olimpiadele internaţionale de Geografie, locurile I, II, III la concursul naţional Bolyai Farkas, disciplina Geografie sau locul I la concursul Geomondis – etapa regională, vor primi nota 10 (zece).

Taxa de şcolarizare pentru cei care optează pentru locuri cu taxă este de 3.200 de lei/an şi se poate achita în 4 rate.

Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul extensiei universitare – gheorgheni.extensii.ubbcluj.ro/index.php/ro/admitere.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.