Un vagon al unui tren încărcat cu motorină a deraiat între Voşlăbeni şi Izvoru-Mureşului | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 2 decembrie 2023
Home » Societate » Un vagon al unui tren încărcat cu motorină a deraiat între Voşlăbeni şi Izvoru-Mureşului
Un vagon al unui tren încărcat cu motorină a deraiat între Voşlăbeni şi Izvoru-Mureşului

Un vagon al unui tren încărcat cu motorină a deraiat între Voşlăbeni şi Izvoru-Mureşului

 

Un vagon al unui tren de marfă care transporta motorină a deraiat, ieri dimineaţă, în jurul orei 07:30, între localităţile Voşlăbeni şi Izvoru-Mureşului, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) afirmând că nu au fost scurgeri de combustibil şi nu există pericol de explozie.

Trenul de marfă este format din 17 vagoane încărcate fiecare cu câte 50 tone de motorină şi circula pe ruta Deda-Ciceu, iar între localităţile Voşlăbeni şi Izvoru-Mureşului a deraiat penultimul vagon al garniturii.

Potrivit şefului Centrului operativ al ISU Harghita, Ovidiu Dudu, cele 15 vagoane din faţa garniturii au fost decuplate şi au fost duse cu locomotiva funcţională în Gara Izvoru-Mureşului, ieri înainte de prânz lucrându-se la decuplarea ultimului vagon.

Reprezentantul ISU a mai spus că o autospecială a pompierilor se află la faţa locului pentru asigurarea zonei.

Totodată, în zonă a fost adusă o drezină cu macara care a ridicat vagonul deraiat, dar până la rezolvarea completă a situaţiei traficul feroviar a fost blocat. Ieri dimineaţă erau oprite în Gările Izvoru Olt şi Gheorgheni două trenuri – garnitura 4501, care circulă pe ruta Braşov – Gheorgheni şi garnitura Deda – Miercurea-Ciuc.

Reprezentanţii Poliţiei Transporturi Feroviare au precizat că în fiecare tren erau câteva zeci de călători, iar după blocarea traficului feroviar majoritatea acestora au plecat către destinaţii cu alte mijloace de transport.

În aceeaşi zonă, la circa 50 de metri de accidentul produs miercuri, în urmă cu mai puţin de o săptămână un alt tren de marfă, format din 28 de vagoane încărcate cu ţevi, a deraiat din pricina unei osii defecte a locomotivei. Traficul feroviar a fost blocat atunci timp de aproximativ 14 ore, iar patru trenuri de persoane au fost oprite pe traseu.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.