Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Un rol mai important al comunităţilor locale în domeniul gestionării pădurilor | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Agricultură/Ecologie » Un rol mai important al comunităţilor locale în domeniul gestionării pădurilor
Un rol mai important al comunităţilor locale în domeniul gestionării pădurilor

Un rol mai important al comunităţilor locale în domeniul gestionării pădurilor

Propunerile formulate de Borboly Csaba vor intra în legislaţia europeană

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, în calitate de membru permanent al Comitetului Regiunilor, a prezentat în data de 30 ianuarie, la cea de-a 105-a şedinţă plenară a Comitetului Regiunilor de la Bruxelles, proiectul de aviz Învăţământul superior european în lume, acesta fiind adoptat în unanimitate. Pe lângă acest proiect de aviz, s-a votat şi în legătură cu alte două propuneri importante formulate de preşedintele Consiliului Judeţean, şi anume cea care priveşte tema pădurilor şi fondul forestier cuprinse în noua strategie forestieră a UE, respectiv cu privire la tema politicilor de poluare.

În ceea ce priveşte gestionarea pădurilor, se atrage atenţia asupra creşterii gradului de ocupare a forţei de muncă în scopul încurajării inovaţiei în domeniul construcţiilor din lemn, în acest sens fiind importantă asigurarea unui sistem de impozitare avantajos pentru întreprinderile mici şi mijlocii. Încurajarea celor din urmă ajută la punerea în practică a politicilor regionale, respectiv crearea de reţele. Este importantă comunicarea durabilă şi descentralizată cu actorii locali în scopul elaborării unei politici comune cu privire la gestionarea pădurilor, care vizează adoptarea la nivel local a politicii şi punerea în aplicare a acestora.

„În domeniul gestionării pădurilor, Comitetul a adoptat mai multe propuneri, iar cea cu privire la acordarea de finanţare europeană micilor ateliere şi asociaţii familiare a fost respinsă. A fost însă votată propunerea care face referire la o mai mare implicare a comunităţilor locale în legătură cu o mai strânsă colaborare cu părţile implicate. Adoptarea propunerilor este importantă şi datorită faptului că acestea vor intra în circuitul sistemului juridic european”, a precizat Borboly Csaba.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.