Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Un pui de urs găsit în judeţul Argeş, primul care ajunge în acest an la Orfelinatul de urşi din Bălan | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 24 februarie 2024
Home » Agricultură/Ecologie » Un pui de urs găsit în judeţul Argeş, primul care ajunge în acest an la Orfelinatul de urşi din Bălan
Un pui de urs găsit în judeţul Argeş, primul care ajunge în acest an la Orfelinatul de urşi din Bălan

Un pui de urs găsit în judeţul Argeş, primul care ajunge în acest an la Orfelinatul de urşi din Bălan

Un pui de urs care a fost găsit vinerea trecută într-un parchet de exploatare forestieră din judeţul Argeş a ajuns, ieri, la Centrul pentru Reabilitarea Urşilor Orfani din zona oraşului Bălan. Este primul ursuleţ orfan care a ajuns anul acesta la Centrul de reabilitare harghitean.

Responsabilul de comunicare al Centrului pentru Reabilitarea Urşilor Orfani, Gabriel Galgoczy, a spus, într-o postare video pe pagina oficială de Facebook a ONG-ului, că autorităţile au fost anunţate în aceeaşi zi, vineri, despre găsirea ursuleţului şi s-a luat decizia ca acesta să fie lăsat în pădure în speranţa că ursoaica se va întoarce după el. Din păcate, ursoaica nu a revenit, astfel că luni ursuleţul a fost dus la un medic veterinar pentru un consult şi îngrijire.

Ursuleţul este un mascul de aproximativ 3 săptămâni, starea sa era bună, mânca şi era apt pentru transport.

***

Majoritatea puilor de urs care ajung în grija Orfelinatului de la Bălan au fost separaţi de mamele lor prin activităţi de exploatare forestieră. Un astfel de caz a fost înregistrat recent, când mai mulţi muncitori forestieri au scos patru pui de urs din bârlog în zona Gheorgheni, aparent pentru a se distra şi pe care apoi i-au abandonat în zăpadă. Autorităţile s-au deplasat în teren în ultimele zile într-o acţiune de căutare a ursuleţilor, pentru a-i plasa provizoriu, dacă e cazul, la centrul din zona oraşului Bălan, însă până ieri aceştia nu au fost găsiţi.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.